Domovská stránka > C > Co Je To Počítačový Červ?

Co je to počítačový červ?

Počítačoví červi jsou zákeřné viry, které se snaží nakazit co největší množství počítačů. Také mohou výrazně zpomalit váš počítač nebo způsobit jiné škody.

Přečtěte si více

Co dělá trojský kůň?

Jak funguje trojský kůň? Princip, na kterém funguje tento typ malware, je podobný jako v případě trojského koně známého ze starověkých bájí. Útočníci škodlivý kód různě maskují a zakrývají jeho skutečnou funkci. Zpravidla jej vkládají do jiných souborů či programů, které navenek působí legitimně. Co to je aplikační software? Aplikační software (zkráceně aplikace, slangově apka nebo appka) je v informatice programové vybavení počítače (tj. software), které umožňuje provádět nějakou užitečnou činnost (řešení konkrétního problému, interaktivní tvorbu uživatele – např. textový procesor apod.).

Jak si zabezpečit svůj počítač?

Jak zabezpečit počítač

  1. Používejme legální software.
  2. Operační systém a nainstalované aplikace udržujme vždy aktuální
  3. Pravidelně aktualizujme všechny aplikace, které máme na počítači nainstalovány.
  4. Používejme firewall.
  5. Používejme antivirové programy.
  6. Uživatelské účty mějme vždy zabezpečeny bezpečným heslem.
Kdy je důležité mít antivirový program? Pokud je nalezena shoda, má program tyto možnosti: pokusit se opravit/vyléčit soubor odstraněním viru ze souboru (pokud je to technicky možné) umístit soubor do karantény (virus se dále nemůže šířit, protože ho nelze dále používat) smazat infikovaný soubor (i s virem)

Jak se pozná zavirovaný mobil?

Pokud máte pocit, že celý telefon funguje výrazně pomaleji, rychleji se zahřívá, zamrzá nebo se samovolně restartuje, může to znamenat právě virus v mobilu. Velmi často mohou selhávat aplikace, obzvláště ty určené k surfování. Aplikace se mohou samy vypínat, být extrémně pomalé nebo zobrazovat reklamy. Jak se pozná odposlech telefonu? Statické zvuky, praskání a hučení mohou způsobovat dva propojené vodiče. Vysoký zvuk nebo hučení je důležitým znakem odposlouchávání. Můžete si tyto zvuky zkontrolovat pomocí zvukového senzoru na nízké frekvence. Pokud se senzor zapne několikrát během minuty, pravděpodobně máte telefon napíchnutý.

Také, jak zjistit jestli mě někdo sleduje?

Zatímco jdete, přemýšlejte, jak byste se mohli nenápadně podívat za sebe. Pokud se zastavíte a najednou se otočíte, dáte tím pozorovateli jasný signál, že máte podezření, že vás někdo sleduje. Ideálně otočte lehce několikrát hlavu na stranu, prohlédněte si výlohy nebo auta a současně se nenápadně podívejte okolo sebe. Jak se šíří počítačový virus? Viry se nejčastěji šíří např. přes sociální sítě. Stačí si otevřít škodlivý odkaz, který ti někdo (třeba jen omylem) poslal, a můžeš se dostat na stránku, ze které se ti do počítače automaticky stáhne zavirovaný soubor. Viry se mohou šířit také přes webový prohlížeč, jako je třeba Google Chrome nebo Microsoft Edge.

Můžete se také zeptat, jaký antivir na mobil?

Antivirus pro AndroidMíra detekce malwaruRozhraní aplikace v češtině
1.? Norton100 %Ano
2.? Bitdefender100 %Ano
3.? McAfee100 %Ano
4. TotalAV99 %Ne

By Celik

Kam vyhodit spotřebiče? :: Co to je spyware?
Užitečné odkazy