Domovská stránka > C > Co To Je Spyware?

Co to je spyware?

Spyware je špionážní program, který tajně sbírá informace o vašem chování na internetu. Sleduje historii vámi navštívených webových stránek nebo osobní údaje jako přihlašovací jména, hesla a čísla kreditních karet.

Přečtěte si více

Také, jak funguje spyware?

Spyware, pomyslný člen rodiny malware. Jeho úlohou je odesílat data z počítače nebo mobilního zařízení. Samozřejmě o jeho činnosti nemá uživatel sebemenší tušení. Spyware může také odkazovat na „agresivnější adware“, který sbírá data o uživatelích, například navštívené stránky, instalované aplikace či jiná osobní data. Jaký je rozdíl mezi spyware a adware? Adware zobrazuje reklamy a někdy může odesílat také informace o internetové aktivitě uživatele. Spyware sbírá tajně citlivé informace o uživateli a odesílá je vzdálenému subjektu pro finanční prospěch. Spyware je nebezpečnější a škodlivější než adware.

A další otázka, co je to spyware a malware?

Spyware je obecný termín pro malware, který odesílá data z počítače nebo mobilního zařízení bez vědomí uživatele. Termín může také odkazovat na "agresivnější adware", který sbírá data o uživatelích, například navštívené stránky, instalované aplikace či jiná osobní data. Jak poznat spyware v mobilu? Spyware je velmi těžké odhalit, pochopitelně se útočníci snaží, aby šlo o malý nenápadný program, který bude ve vašem systému škodit dlouho. Nejsnáze jej odhalí bezpečnostní program s funkcí anti-spyware.

Co je to antivir?

Pojem "antivirus" používáme pro označení i těch nejpokročilejších bezpečnostních řešení. Antivirus dnes chrání uživatele nejen před jednoduchými viry ale i před hrozbami, které jsou mnohem sofistikovanější. Antivirové programy nedetekují jen škodlivý kód, ale také aplikace, které mohou představovat nebezpečí. Jak se šíří spyware? Spyware se často do vašeho počítače nainstaluje společně s jiným programem nebo při otevření infikované přílohy e-mailu. Můžete na něj také narazit na stránkách nabízejících volné stažení různých souborů (například stránky nabízející bezplatné stažení hudby nebo filmů).

Kdy se spyware může dostat do vašeho počítače?

Spyware může do počítače přicházet prostřednictvím mnoha kanálů. Nejčastějším zdrojem je nicméně piggybacking spyware – v podstatě jde o situaci, kdy se program tajně instaluje vedle jiného (často důvěryhodnějšího) programu, který jste si zvolili ke stažení. Když to vezmeme v úvahu, jaké jsou antivirové programy? Antivirové programy – osvědčení distributoři

  • Antivirové programy ESET NOD32.
  • Antivirové programy Bitdefender.
  • Antivirové programy AVG.
  • Antivirové programy Avast.
  • Antivirové programy F-SECURE.
  • Antivirové programy SPAMfighter.

Co je to vir v počítači?

Počítačový virus je program nebo část kódu, která se spustí na vašem PC bez vašeho vědomí nebo svolení. Některé viry pouze znepříjemňují uživateli život. Většina virů je ale navržena tak, aby získala kontrolu nad napadeným systémem a prováděla destruktivní akce.

By Clere Dennard

Co je to počítačový červ? :: Jak se zbavit nechtěných zpráv?
Užitečné odkazy