Domovská stránka > m > Čím Je Počítačový Virus Nebezpečný?

Čím je počítačový virus nebezpečný?

U některých virů se ničivý kód spouští až se zpožděním (např. v určité datum či po nakažení určitého počtu jiných hostitelů), což se někdy označuje jako (logická) bomba. Nejdůležitějším negativním důsledkem šíření virů je však samotný fakt jejich reprodukce, která zatěžuje počítačové systémy a plýtvá jejich zdroji.

Přečtěte si více

Jak se šíří pocitacove viry?

Viry se nejčastěji šíří např. přes sociální sítě. Stačí si otevřít škodlivý odkaz, který ti někdo (třeba jen omylem) poslal, a můžeš se dostat na stránku, ze které se ti do počítače automaticky stáhne zavirovaný soubor. Viry se mohou šířit také přes webový prohlížeč, jako je třeba Google Chrome nebo Microsoft Edge. Co napadají Boot viry? Při dalším spuštění počítače se boot vir inicializuje z pevného disku a napadá diskety, které uživatel použije. - napadají pouze soubory. Přesněji řečeno soubory, které obsahují prováděný kód - programy.

Co dělá počítačový virus?

Za počítačový vir je označován škodlivý program nebo část programového kódu, který se spustí bez vědomí uživatele. Cílem počítačového viru je zpravidla získání kontroly nad počítačovým systémem nebo jeho částí a následně poškození uživatele samotného (kupříkladu smazáním souborů bez vědomí uživatele). Jaké jsou počítačové viry? Počítačový vir je škodlivý program, který se sám šíří bez vědomí uživatele kopírováním do jiného spustitelného programu nebo dokumentu. Účelem viru je infikovat zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást citlivá data uživatelů. Hackeři vytvářejí počítačové viry s úmyslem oklamat uživatele.

Jaké druhy hrozeb mohou napadnout počítač?

Typy ohrožení

Mezi nejrozšířenější hrozby patří malware, spyware, adware, phishing, viry, trojské koně, červi, rootkity, ransomware a programy pro neautorizované změny nastavení prohlížeče.
Co je to rootkit? Rootkit je program navržený hackery tak, aby mohl bez vašeho vědomí získat na vašem počítači přístupová práva administrátora.

Když to vezmeme v úvahu, co jsou to makroviry?

Makroviry jsou specifickou skupinou virů, která se šíří prostřednictvím dokumentu, nikoliv prostřednictvím programů jako "klasické viry". Makroviry využívají toho, že dokumenty určitého formátu mohou obsahovat kód, který je spuštěn při práci s dokumentem a který může být virem infikován. Jak vznikl počítačoví vir? První počítačový virus vyvinuli v lednu 1986 v Pákistánu bratři Basit Farooq Alvi a Amjad Farooq Alvi, kteří vlastnili softwarovou firmu. Vir neměl nijak škodit. Právě naopak. Původně byl navržený tak, aby bratry chránil před nelegálními kopiemi jejich softwaru na disketách.

Podle toho, jak se živí viry?

živým

Viry
(nekategorizováno)Viry (Vira syn. Virae)
skupiny

By Osana

Jak se bránit proti malware? :: Co to je svat?
Užitečné odkazy