Domovská stránka > J > Jak Vyzkoušet Počítačový Zdroj?

Jak vyzkoušet počítačový zdroj?

Základní zkoušku funkčnosti provedeme tak, že napájecí zdroj odpojíme od všech komponent a u hlavního svazku kabelů, který napájí základní desku, propojíme zelený drát (Power on) s černým (Groun GND). Po zapojení do el. sítě by se zdroj měl rozjet, to poznáme tak, že se roztočí osazený ventilátor.

Přečtěte si více

Jak spustit zdroj?

Pokud potřebujeme zapnout ATX zdroj bez připojení k počítači (např. za účelem ověření funkce zdroje), stačí propojit zelený a černý vodič podle obrázku. Zdroj by neměl běžet naprázdno, proto je vhodné ho zatížit např. připojením pevného disku. Když to vezmeme v úvahu, jak vyčistit základní desku? Nejjednodušším způsobem, jak základní desku vyčistit, je použít teplou vodu se saponátem. Nesmí jít ale o saponát, který tvoří pěnu. Nechte pak vodu pracovat a pečlivě, ale opatrně vyčistěte základní desku pomocí měkkého kartáčku na zuby. Schnout by pak měla nejméně den.

Jaký zvolit chipset?

Info: Lepší chipset dává základní desce speciální možnosti, které třeba levnější chipsety poskytnout nedokážou, jako je například podpora více USB slotů, možnost taktování či podpora jiných speciálních funkcí.To, že ale nějaký chipset tyto funkce povoluje, automaticky neznamená, že je jimi vybavena základní deska. Můžete se také zeptat, jaký je nejlepší chipset? Stále rozšířený a oblíbený je i předchozí B450. Nejvýkonnějším sestavám patří X570. CPU od Intelu mají možnosti velmi podobné. V případě socketu 1200 je základní volbou čipset B560 nebo trochu starší B460.

Tak jak vybrat herní procesor?

Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil“. Také, na co je základní deska? Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

Může se také zeptat, co obsahuje motherboard?

Základní deska (mainboard, motherboard)

  • Procesor (mikroprocesor)
  • Patici pro numerický koprocesor (popř. osazený koprocesor)
  • Obvody čipové sady.
  • Rozšiřující sběrnici (bus)
  • Paměti.
  • Vyrovnávací cache paměť
  • Sloty umístěné na rozšiřující sběrnici pro připojení rozšiřujících karet. Zapojení rozšiřující karty.
  • CMOS paměť
Co to je chipset? Čipová sada (anglicky chipset, počeštěně též čipset) je jeden nebo více integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány jako jediný produkt. V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách.

Když to vezmeme v úvahu, jak na základovou desku?

U plovoucí desky se místo betonových pásů hloubí základová jáma, která se následně vyplňuje zhutněným pěnosklem. Vrstva z pěnoskla se obalí do geotextílie, překryje se PE fólií a na tu se poté vylije plovoucí základová deska z betonu.

By Lanza

Jaký je nejlepší chipset? :: Jak poznat zda je vadnou základní desku?
Užitečné odkazy