Domovská stránka > K > Kdy Se Používá Nezlomitelná Mezera?

Kdy se používá Nezlomitelná mezera?

Jde o jeden z tzv. bílých znaků. Funguje jako běžná mezera s výjimkou toho, že při automatickém zalomení textu do řádků programy pro zpracování textu v této mezeře řádek nezalomí. Používá se proto tam, kde je rozdělení dvou slov (čísel, symbolů) na různé řádky nežádoucí.

Přečtěte si více

Jak vlozit Nedelitelnou mezeru?

Na PC se nezlomitelná mezera častokrát píše pomocí kláves Ctrl + Shift + mezera. V případě, že Vám výše uvedený způsob nefunguje, je vždy možné se spolehnout na ASCII kódy, kde se nezlomitelná mezera napíše zmáčknutím klávesy Alt a vyťukání kódu 0160 na numerické klávesnici. Po puštění Altu se pevná mezera napíše. Lidé se také ptají, jak udělat mezeru? Pevnou mezeru napíšeme pomocí ASCII kódu, a to takto:

  1. Stiskneme levý Alt a držíme ho.
  2. Na numerické částí klávesnice napravo zadáme číselný kód 255.
  3. Pustíme levý Alt a dojde automaticky k propsání.

Jak dělat mezery ve Wordu?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti. Co je to pevna mezera? Pevná mezera (nebo také tvrdá mezera) je v podstatě klasická mezera, která se od obyčejné liší v tom, že zabraňuje zalomení textu na konci řádku mezi dvěma slovy, písmeny nebo znaky, u kterých zalomení není žádoucí.

Co jsou to typografická pravidla?

Základní, všeobecně známe a povětšinou dodržované pravidlo mluví o zapisování mezer za interpunkční znaménka (čárku, tečku, dvojtečku, otazník, vykřičník, středník, výpustku). Nejčastějším porušením pravidla je vynechání této mezery, případně zápis mezery nejen za, ale i před interpunkční znaménko. Pokud jde o to, jak napsat zúženou mezeru? Zúženou mezeru najdete v Vložit - Symbol - Speciální znaky ve Vašem textovém editoru označenou jako 1/4 dlouhá mezera. V některých textových editorech může nastat problém s vložením nezlomitelné a zúžené mezery. Pokud Vám při psaní textu tento problém vznikne, použijte pouze nezlomitelnou mezeru nebo mezislovní mezeru.

Jak se dělá pevná mezera v Powerpointu?

Pevná mezera v MS PowerPoint

To se udělá jednoduše pomocí zkratky alt+0160.
Jak zrušit tvrdou mezeru? V celém dokumentu pomocí ctrl + H (pro jistotu ještě jednou) zrušte pevné mezery (ctrl + shift + mezerník) a nahraďte je obyčejnými. Potom z konce řádku odstraňte jednoznaková slova (např. a, i, z, k, v…). Dávejte si pozor na sjednocení menších textů, např.

Jak udělat mezeru v textu HTML?

Do HTML se zapisuje sekvencí " " (bez uvozovek), což znamená Non Breaking SPace (angl. doslova "ne-zlomitelná mezera"). Mezi dvěma slovy oddělenými pouze nedělitelnou mezerou prohlížeč nesmí zalomit řádek, proto se tomu říká i "tvrdá mezera".

By Uticas

Jak napsat prázdný znak? :: Jak používat klávesnici?
Užitečné odkazy