Domovská stránka > J > Jak Se Dělá Nedelitelna Mezera?

Jak se dělá Nedelitelna mezera?

Vložení do textu

Nezlomitelnou mezeru s přizpůsobivou velikostí lze do textu vložit často několika způsoby, např. kombinací kláves: V operačním systému. Microsoft Windows – přidržením Alt a současně sekvencí 0 1 6 0 na numerické klávesnici (Alt a číslo 0160 dle použité kódové stránky).

Přečtěte si více

Jak napsat Nezlomitelnou pomlčku?

Nezlomitelná pomlčka

Za normální pomlčkou následuje, je-li na konci řádku, odřádkování. Nezlomitelná pomlčka oproti běžné způsobí, že se za ní řádek nezlomí a část před ní i za ní se chová jako jediné slovo – řádek se láme před ním nebo za ním. Ve značkovacích jazycích se zapisuje entitou ‑.
Také, jak napsat zúženou mezeru? Zúženou mezeru najdete v Vložit - Symbol - Speciální znaky ve Vašem textovém editoru označenou jako 1/4 dlouhá mezera. V některých textových editorech může nastat problém s vložením nezlomitelné a zúžené mezery. Pokud Vám při psaní textu tento problém vznikne, použijte pouze nezlomitelnou mezeru nebo mezislovní mezeru.

Pokud jde o to, jak napsat mezeru?

Nejjednodušším způsobem pro zápis pevné mezery je kombinace více kláves (tzv. klávesová zkratka). Stiskněte levý nebo pravý Ctrl, k němu klávesu Shift a nakonec mezerník. Jak udělat mezeru v HTML? Do HTML se zapisuje sekvencí " " (bez uvozovek), což znamená Non Breaking SPace (angl. doslova "ne-zlomitelná mezera"). Mezi dvěma slovy oddělenými pouze nedělitelnou mezerou prohlížeč nesmí zalomit řádek, proto se tomu říká i "tvrdá mezera".

Jak se dělá pevná mezera v Powerpointu?

Pevná mezera v MS PowerPoint

To se udělá jednoduše pomocí zkratky alt+0160.
Kdy se používá nedělitelná mezera? Pevná mezera (tvrdá, nedělitelná) je od klasické nerozeznatelná. Používá se všude tam, kde není dovoleno dělit výrazy, které k mezeře přiléhají, na dva řádky. Zachovává se tak čitelnost a plynulost textu.

Když to vezmeme v úvahu, jak napsat prázdný znak?

Jak jej napsat, to do značné míry závisí na platformě, kterou používáte.

  1. Windows. Ve Windows funguje Alt+8203 nebo Alt+200B.
  2. Linux. Ctrl+Shift+U8203.
  3. Apple OS X.
  4. HTML.
  5. Nebo si můžete neviditelnou mezeru zkopírovat v následujícím textu.
Jak psát rozsah? Vedle krátké pomlčky (–⁠) se v textu někdy používá také pomlčka dlouhá (—). Použití znaků pomlčky a dlouhé pomlčky musí být jednotné, v jednom dokumentu lze používat pomlčku (–⁠) pro označení rozsahu nebo nahrazení výrazů a či versus a dlouhou pomlčku (—) v ostatních případech, např.

A další otázka, jak správně napsat datum od do?

01.02.2007, 08.10.2008, 21.06.2009 či 31.12.2012 (v tom případě doplňujeme před jednociferné kalendářní dny a měsíce nulu, aby byly dvoumístné, a vypouštíme mezery mezi dny, měsíci a roky; nikoli tedy např. *1.2.2007, *8.10.2008, *21.6.2009 ani *01. 02. 2007, *08.

By Concepcion

Jak vymyslet svoji hru? :: Jak se píše Escet?
Užitečné odkazy