Domovská stránka > K > Kdy Se Používá Bezpatkové Písmo?

Kdy se používá bezpatkové písmo?

V současnosti jsou bezpatková písma hojně využívána, a to zejména pro texty menšího rozsahu. Přestože pro sazbu knih se stále používají častěji patková (serifová písma), v některých oblastech (např. webdesign, reklama) se užívá téměř výhradně bezpatkových písem a patková písma jsou použita jen jako doplněk, příp.

Přečtěte si více

Jaké je bezpatkové písmo?

Bezpatkové – písmo, jež patky neobsahuje. Příkladem jsou například písma Arial, Tahoma a Verdana. Patková i bezpatková písma lze v jednom dokumentu kombinovat (patkové pro běžný text a bezpatkové například pro nadpisy). Jaké písmo pro knihu? Vhodnou volbou je nestárnoucí klasika v podobě písma Baskerville, ale nebojme se ani modernějších písem, jakými jsou např. Comenia Serif od Františka Štorma (Storm Type Foundry), Lava od Petera Biľaka (Typotheque), Skolar od Davida Březiny (Rosetta) a další písma spadající do kategorie přechodové antikvy.

Co je font ve Wordu?

Styl písma – font

Každé písmeno či znak, který napíšeme, má nutně nějakou specifickou podobu.
Lidé se také ptají, jaké písmo neunavuje oči? Bezpatkové písmo je čitelné i v menších velikostech a hodí se použít u delších textů. Takže je praktické pro různé návody, příručky, ale najdete ho i v knihách. Pokud na webu plánujete psát dlouhé návody, použijte bezpatkové písmo. Dalším důvodem k použití vám může být fakt, že neunavuje tolik oči.

Jak změnit font písma?

Některé chytré telefony nabízejí možnost změnit písmo přímo ve svém Nastavení. Například u novějších telefonů Samsung najdete tuto funkci, pokud postupně zvolíte: Nastavení >> Zobrazení >> Styl a velikost písma >> Nastavit písmo >> Velikost písma >> Styl písma*. Lidé se také ptají, jak vypadá patkové písmo? Patkové písmo je druh písma, které má tzv. patky. Například velké písmeno "I" není jen obyčejná úsečka, ale je na obou stranách rozšířena. Příkladem takového písma je například Times New Roman.

Pokud jde o to, co je to kapitálka?

Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí. Jaký je rozdíl mezi proporcionálním a Neproporcionálním písmem? Neproporcionální písmo (anglicky monospaced font), také označované jako písmo s pevnou šířkou, je druh fontu, v němž mají všechny znaky stejnou šířku. Protikladem je písmo proporcionální, kde jsou jednotlivá písmena a mezery mezi nimi různě široké.

Jak pracovat s textem v PDF?

Postup

  1. V PDF-XChange Editoru otevřete soubor PDF pomocí volby na kartě Soubor > Otevřít.
  2. Úpravy textu spustíte kliknutím na ikonu Editace na kartě Domů.
  3. Myší klikněte na text, který chcete upravovat.
  4. Klikněte na kartu Formát pod vysvícenou kartou Editace textu.

By Marjana

Jak zjistit od koho mám internet? :: Jak vypnout aplikace na pozadí Iphone?
Užitečné odkazy