Domovská stránka > K > Kdy Se Používá Katakana?

Kdy se používá katakana?

Pro katakanu 片仮名 jsou typické rovné a ostré křivky. Její použití je zaměřeno především na zápis převzatých slov z jiných jazyků, citoslovcí, přepis cizích jmen (s výjimkou čínských a korejských), ale také na zápis některých odborných termínů, názvů zvířat, rostlin apod.

Přečtěte si více

Kolik znaků má katakana?

Katakana (psáno カタカナ v katakaně a 片仮名 v kandži) je jedno ze dvou (druhým je hiragana) japonských slabičných písem (ve slabičném písmu jeden znak představuje celou slabiku), sestávající ze 48 symbolů (47 slabičných symbolů a písmeno n). Tak jak dlouho trvá naučit se japonsky? A.cz: Jak těžké je naučit se japonské znaky? To je velmi individuální, jelikož všichni používáme paměť jinak. První dvě abecedy, hiragana a katakana, jsou ale opravdu jednoduché, naučit se je můžete třeba již za měsíc, protože mají dohromady něco málo pod sto znaků a nikdy nejsou složité.

Jak zacit s japonštinou?

Nejjistější cesta k cíli je vybrat si některý z kurzů japonštiny, které se v ČR pořádají. Můžete volit mezi skupinovými kurzy v jazykové škole s různou intenzitou a délkou, nebo se v jazykovce domluvit na individuálních lekcích. U těch počítejte ale s vyšší cenou za lekci. Podle toho, jak mít japonsky přízvuk? Pro ty, kteří mají motivaci posunout věci dále, může být trénink s důrazem na výšku klíčem k tomu, aby byl váš japonský zvuk co nejblíže nativnímu zvuku. Když budete mluvit s přirozeným přízvukem hřiště, domorodcům bude vaše japonština příjemnější poslouchat, což vám zase pomůže rychleji navázat silnější spojení.

Jak je těžké naučit se japonsky?

Japonština se často objevuje v čele žebříčků obtížnosti. To by ale rozhodně zájemce o studium nemělo odradit. Japonština především ze začátku mnohé uchvátí svou logickou stavbou a systematičností. Přispívá k tomu hlavně absence několika gramatických kategorií běžných v evropských jazycích. Jak se rekne japonsky ne?

おはようございます。ohajó gozaimasDobré ráno.
じゃ、また。dža mataTak ahoj.
はい、そうです。hai sódesAno, je./Tak to je.
いいえ、違います。iie čigaimasNe, není./Tak to není.
そうですか。sódeskaAha./Chápu./Opravdu?

Když to vezmeme v úvahu, co je to arigato?

Arigato Maeve. Děkuji Maeve. Hai. complete loyalty and discretion. Co je Koničiva? Konnichiwa is Japanese. Koničiva je japonsky. I have surgery in 42 minutes.

A další otázka, co symbolizuje vlajka japonska?

Japonská vlajka je tvořena bílým listem s červeným kruhovým polem, které je uprostřed vlajky. Bílá barva vlajky symbolizuje čistotu a poctivost, červená pak náruživost, upřímnost a nadšení. Červený kotouč symbolizuje slunce.

By Johannessen Grimditch

Jak tak čárka ve větě? :: Jak se jmenuje japonske pismo?
Užitečné odkazy