Domovská stránka > J > Jak Napsat Prázdný Znak?

Jak napsat prázdný znak?

Jak jej napsat, to do značné míry závisí na platformě, kterou používáte.

  1. Windows. Ve Windows funguje Alt+8203 nebo Alt+200B.
  2. Linux. Ctrl+Shift+U8203.
  3. Apple OS X.
  4. HTML.
  5. Nebo si můžete neviditelnou mezeru zkopírovat v následujícím textu.

Přečtěte si více

Jak napsat Nezlomitelnou pomlčku?

Nezlomitelná pomlčka

Za normální pomlčkou následuje, je-li na konci řádku, odřádkování. Nezlomitelná pomlčka oproti běžné způsobí, že se za ní řádek nezlomí a část před ní i za ní se chová jako jediné slovo – řádek se láme před ním nebo za ním. Ve značkovacích jazycích se zapisuje entitou ‑.
Jak udělat ve Wordu kapitálky? Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky. Pokud chcete změnu případu vrátit zpět, stiskněte kombinaci kláves CTRL+Z.

Jak změnit řádkování ve Wordu?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery. Vyberte Nastavit jako výchozí. Jak udělat odstavec na PC? Na kartě Domů klikněte pravým tlačítkem myši na styl Normální a zvolte Změnit. Vyberte Formát apak zvolte Odstavec.

Tak co nemůže být na konci radku?

Řádek se nemá zalomit v mezislovních mezerách, které jsou užity: ve spojení neslabičných předložek k, s, v, z s následujícím slovem, např. k mostu, s bratrem, v Plzni, z nádraží, ve spojení slabičných předložek o, u a spojek a, i s výrazem, který po nich následuje, např. Jak se vkládá dlouhá mezera? vložitmezeru

Speciální znakKlávesová zkratka
Zalomení sloupce nebo textového rámečkuCtrl + Enter
Dlouhá pomlčkaAlt + _
Krátká pomlčkaAlt + -
Pevné rozděleníCtrl + Shift + -

Co je to spojovník?

Spojovník (‑) je krátká vodorovná čárka (pozor na záměnu s pomlčkou –⁠⁠⁠ viz Pomlčka). Nenaznačuje‑li spojovník neúplné slovo, píše se bez mezer mezi výrazy, které spojuje. V češtině tento znak užíváme tehdy, chceme‑li vyjádřit, že jím spojené výrazy tvoří těsný významový celek. Co je to pomlčka? Pomlčka (–⁠) je dlouhá vodorovná čárka (pozor na záměnu se spojovníkem –⁠ viz Spojovník). Obvykle bývá užívána ve funkci oddělování částí projevu (např.

Tak co to je typografie?

Typografie je umělecko-technický obor, který se zabývá tiskovým písmem. Dělí se na mikrotypografii a makrotypografii. Mikrotypografie se zabývá uměleckou tvorbou písma. Makrotypografie se zabývá umístěním písma na stránku, proporcemi titulků, textů a ilustrací, v češtině se tradičně nazývá grafická úprava.

By Malvina Swist

Jak urcit Inverzni matici? :: Kdy se používá Nezlomitelná mezera?
Užitečné odkazy