Domovská stránka > C > Co Je To Screenshot?

Co je to screenshot?

Počítačový termín snímek obrazovky (z angl. screenshot) popisuje „zmrazení“ a zkopírování aktuální podoby obrazovky (monitoru počítače) a uložení v paměti počítače nebo i následný záznam na pevný disk v podobě grafického obrázku. Slovo screenshot můžeme volně přeložit jako „otisk obrazovky“ nebo „snímek obrazovky“.

Přečtěte si více

Jak udělat Print Screen na Chromebooku?

Pořídit snímek obrazovky: Stiskněte Ctrl + Zobrazit okna . Pořídit snímek části obrazovky: Stiskněte Shift + Ctrl + Zobrazit okna a poté klikněte a přetáhněte kurzor. Pořídit snímek obrazovky (na tabletech): Stiskněte vypínač + tlačítko snížení hlasitosti. Jak udělat screenshot v Mac OS? Stiskněte Shift-Cmd-3. Stiskněte kombinaci kláves Shift-Cmd-4 a pak posuňte ukazatel ve tvaru nitkového kříže na výchozí místo pro pořízení snímku obrazovky. Stiskněte tlačítko myši nebo trackpadu, přetáhněte přes oblast, kterou chcete zachytit a potom tlačítko myši nebo trackapadu uvolněte.

Jak udělat screenshot na Samsung Galaxy Tab?

Stiskněte současně hardwarové tlačítka pro vypnutí/zapnutí zařízení a tlačítko Domů. Jak udělat screenshot iphone se? Pořízení snímku obrazovky

  1. Proveďte některou z následujících akcí: Na iPhonech s Face ID: Stiskněte a pusťte současně postranní tlačítko a tlačítko zvýšení hlasitosti.
  2. Klepněte na snímek obrazovky v levém dolním rohu a potom na Hotovo.
  3. Vyberte „Uložit do Fotek“, „Uložit do Souborů“ nebo „Smazat snímek obrazovky“.

Jak nastavit screenshot poklepáním?

Zapnutý funkce klepnutí na zadní stranu

Přejděte do Nastavení > Zpřístupnění > Dotyk a klepněte na Klepnutí na zadní stranu. Klepněte na Poklepání nebo Trojí klepnutí a vyberte akci. Dvojitým nebo trojitým klepnutím na zadní stranu iPhonu pak spustíte nastavenou akci.
Lidé se také ptají, jak tisknout přes klavesnici? Stisknutím Alt+F otevřete nabídku Soubor. Stisknutím T zvolíte příkaz Tisk. Funguje to i v dialogových oknech. Když je k možnosti připojené podtržené písmeno, znamená to, že ji můžete vybrat stisknutím klávesy Alt a daného písmene.

Pokud jde o to, jak vytisk?

Tisk pomocí standardní tiskárny

  1. V počítači spusťte Chrome.
  2. Otevřete stránku, obrázek nebo soubor, který chcete vytisknout.
  3. Klikněte na Soubor. Tisk. Můžete také použít klávesovou zkratku: Windows a Linux: Ctrl + p.
  4. Zobrazí se okno, ve kterém vyberte cíl tisku a v případě potřeby změňte nastavení tisku.
  5. Klikněte na Tisk.
Jak kopírovat z obrazovky? Zde je postup JAK NA TO foto obrazovky

Stiskněte klávesu Print Screen, kterou najdete v horní řadě tlačítek vpravo vedle klávesy F12. Pokud používáte notebook, tak stiskněte současně klávesu FN (vlevo dole vedle Ctrl) a klávesu PRT SCR, kterou najdete na stejné klávese jako Insert.

Jak ulozit Vystrizek?

Otevření nástroje Výstřižky a pořízení screenshotu

  1. Stiskněte klávesu s logem Windows + Shift + S. Zatímco budete vybírat oblast výstřižku, plocha ztmavne.
  2. Obdélníkový režim je vybraný ve výchozím nastavení.
  3. Snímek obrazovky se automaticky zkopíruje do schránky.

By Jilly Matar

Jak vytisknout obrazovku na PC? :: Jak udělat snímek obrazovky na PC?
Užitečné odkazy