Domovská stránka > J > Jak Otevírat Soubory Rar?

Jak otevírat soubory RAR?

Programy pro otevření souboru RAR

  1. WinRAR. Pravděpodobně nejznámější a dost možná nejpoužívanější program pro otevírání RAR souborů.
  2. 7-Zip File Manager. Další populární program pro archivaci souborů, který pracuje s příponou .
  3. WinZIP.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, proč mi nejde otevřít rar?

Archiv rar může být poškozený (nedotažený), stejný problém může být s instalací WinRARu. Soubor ve formátu . rar se ti sám neotevře, i když máš nainstalovaný WinRaR. Ten soubor musíš otevřít pomocí právě toho programu WinRar, otevři si ho, označ to, co chceš rozbalit atd. Jak otevřít zazipovaný soubor v Macu? Na svém Macu proveďte kteroukoli z následujících akcí:

  1. Komprimace souboru nebo složky: Podržte klávesu Ctrl a klikněte na soubor či složku nebo na ně klepněte dvěma prsty a poté vyberte z místní nabídky příkaz Komprimovat.
  2. Rozbalení komprimované položky: Dvakrát klikněte na soubor ve formátu .

Lidé se také ptají, jak nainstalovat winrar na mac?

K tomu, abyste mohli v macOS extrahovat . RAR soubory, je nutné stažení programu třetí strany. Dle vlastní zkušenost je nejlepší program s názvem The Unarchiver, který stáhnete v Mac App Storu a nebo pomocí tohoto odkazu. Po stažení prakticky ani není nutné nic dalšího nastavovat. A další otázka, jak odzipovat soubor na mac? Komprese souboru nebo složky v okně Finderu je jednoduchý proces.

  1. Otevřete okno Finderu a přejděte na soubor nebo složku, kterou chcete komprimovat.
  2. Podržte stisknuté tlačítko Control (nebo klepněte pravým tlačítkem myši, pokud máte myš s touto schopností) a vyberte Komprimovat z rozbalovací nabídky.

Jak otevřít soubor RAR ve Windows 10?

Ve Windows to půjde pokud si pořídíte nějaký další software – nejrozšířenější je WinZIP (umí řadu dalších formátů, takže i RAR) nebo přímo to co podporuje RAR, tedy asi nejlépe WinRAR. Pracovat s RAR soubory umí i populární 7-Zip. V Microsoft Store je případně RAR Opener. Co je to RAR soubor? RAR je proprietární bezeztrátový kompresní algoritmus, souborový formát a zároveň název komerčního programu pro MS-DOS, jenž byl pro komprimaci, resp. archivaci, souborů tímto algoritmem původně – v roce 1993 – vyvinut.

Jak změnit RAR na zip?

❓ Jak mohu převést RAR na ZIP? Nejprve je třeba přidat soubor pro konverzi: přetáhněte soubor RAR nebo klikněte dovnitř bílé oblasti a vyberte soubor. Poté klikněte na tlačítko „Převést“. Po dokončení konverze RAR na ZIP můžete stáhnout soubor ZIP. Jak otevřít RAR bez instalace? Pokud kvůli tomu nechcete instalovat do počítače nějaký komplexní program pro archivaci, vystačí vám minimalistický UnRar. Slouží čistě k rozbalování archivů RAR, neinstaluje se a ovládá příkazovým řádkem. Je k dispozici pro řadu běžných i méně běžných operačních systémů.

Jak otevřít soubor RAR online?

Open RAR online – otevření souboru RAR online

Můžete použít jakýkoli moderní prohlížeč, například Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Opera nebo Safari. Není třeba instalovat software jako WinRAR. Co znamená rozbalit soubory RAR? Slovo rozbalit v tomto případě znamená otevřít.

By Arella Gelacio

Jak se otevírá soubor ZIP? :: Kolik dat se vejde do emailu?
Užitečné odkazy