Domovská stránka > C > Co Je Slovo Cloud?

Co je slovo cloud?

Cloud computing je na internetu založený model vývoje a používání počítačových technologií. Lze ho také charakterizovat jako poskytování služeb či programů servery dostupnými z internetu s tím, že uživatelé k nim mohou přistupovat vzdáleně, kupř. pomocí webového prohlížeče nebo klienta elektronické pošty.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, kdy vznikl cloud?

Základní myšlenka cloud computingu se datuje až k roku 1960, kdy se americký informatik John McCarthy domníval, že výpočetní technika bude jednou organizována jako veřejná služba. Jaké cloudové uložiště? Nejznámějšími a nejpoužívanějšími cloudy jsou např. OneDrive, Google Disk, iCloud či Dropbox. Cloud většinou je placený; spousta služeb nabízí omezený prostor pro data zdarma, zatímco některé cloudy jsou placené úplně a nenabízejí ani zkušební verzi či bezplatné úložiště.

Co to je cloudové uložiště?

Cloudová úložiště usnadňují zálohování dat, jejich sdílení mezi různými uživateli a jednoduchý přístup k souborům z několika zařízení (notebook, tablet, telefon apod.). Alespoň 2 GB prostoru zdarma nabízí provozovatel každého úložiště, za rozšíření se platí formou měsíčních, nebo ročních splátek. Co je cloud v telefonu? Cloud je vlastně vaše osobní virtuální úložiště, kam si můžete ukládat svá data kdekoli, kde jste připojeni k internetu. Může se jednat o fotky, videa, dokumenty, ale třeba i o pouhé poznámky. Nejrozšířenějším zástupcem cloudu je Google. Ten nabízí všechny jeho varianty.

Jak pouzivat cloud?

Jak používat cloud? Stačí stáhnout aplikaci cloudového úložiště, které používáte, a poté nakonfigurovat, jaká data budou stažena do cloudu. Nebo si je v případě potřeby stáhněte sami.Na tom není nic složitého. Jaký cloud používat? Google Disk – 15 GB zdarma, lze používat skvělou službu Google Fotky. pCloud – 10 GB zdarma. Microsoft OneDrive – 5 GB zdarma, možnost si zaplatit výhodný balíček 1 TB úložiště + Office 365 za 189 Kč/měsíc. Huawei Cloud – 5 GB zdarma – akce 50 GB na rok zdarma, výhodné pro uživatele zařízení Huawei.

Jaký cloud na fotky?

Nejoblíbenější jsou v současné době vzdálené servery, kterým se říká také cloudy. Mezi ně patří třeba jablečný iCloud, mimo něj pak třeba řešení od Googlu v podobě Google Fotek či Google Disku, dále pak třeba Dropbox či OneDrive. Kolik stojí cloudové úložiště? Za pravidelný měsíční poplatek nabízí Apple tři možnosti rozšíření prostoru. Za 50 GB zaplatíte 25 Kč, za 200 GB pak 79 Kč a největší úložiště o 2 TB nabízí Apple za 249 Kč.

Můžete se také zeptat, co je degoo?

Degoo Cloud (100 GB místa)

Služba umožňuje streamování videí a vaše data jsou bezpečně šifrována. Nabízeny jsou také desktopové a mobilní aplikace. Jejich plná funkčnost se však plně projeví až po pozvání alespoň 10 lidí a i tak budete moci nahrávat na cloud jen z jednoho zařízení. Toto neplatí pro webové rozhraní.

By Virgil

Jak vyčistit cloudové úložiště Huawei? :: Co znamenají zkratky?
Užitečné odkazy