Domovská stránka > C > Co Se Dá Dělat S Raspberry Pi?

Co se dá dělat s Raspberry Pi?

10 nejlepších využití pro Raspberry Pi

  1. Multimediální centrum. Jedním z populárních využití Raspberry Pi je připojení k televizi a užití jako multimediální centrum.
  2. Superpočítač
  3. Domácí NAS server.
  4. Web server.
  5. Torrent client.
  6. Měření teploty v místnosti.
  7. Měření provozu ve vaší síti.
  8. IP kamera.

Přečtěte si více

Co to je Raspberry?

Raspberry Pi je jednodeskový počítač, který je srovnatelný se (slabším) stolním počítačem. Obsahuje vývod pro monitor (HDMI), přes USB je možné připojit klávesnici a myš. Vyvinuto bylo již několik generací tohoto počítače, které se liší výkonem a zamýšleným použitím. Co umí Raspberry Pi? Tento špičkový mikropočítač může být skvělým základem všech projektů internetu věcí – od ovládání světel přes malé automatizační úlohy až po meteostanice. Nový špičkový model ale také vybízí k použití pro výkonnostně výrazně náročnější aplikace.

Jak nastavit Raspberry?

Po zapnutí pi, zkontrolujeme nově přidanou IP adresu a také mac adresu našeho raspberrypi – mělo by být zobrazeno s názvem Host Name → raspberrypi. Poté se hned může nastavit pomocí mac adresy statickou adresu, kterou se vždy přiřadí na danou mac adresu naše nastavená IP adresa, v tomto případě 192.168.0.104. V čem programovat Raspberry Pi? K programování Raspberry se většinou využívá primárně Python, proto je na Raspberry v Raspbianu předinstalovaný, a to hned dvakrát. Je tu Python 2.7 a Python 3.7. Já osobně doporučuji používat Python 3. X, je novější a myslím, že se s ním i lépe pracuje.

Jak zjistit verzi Raspberry Pi?

cat /proc/cpuinfo | grep Revision

Příkazem grep tedy výpis zredukujeme na potřebnou řádku. V následující tabulce si pak podle revize najdeme o které Raspberry se jedná.
Jak nastavit Raspberry Pi 4? Na adrese www.raspberrypi.org stáhněte instalaci systému NOOBS (Offline and network install) ve formátu ZIP. Soubor rozbalte do samostatného adresáře na disku ve vašem počítači nebo notebooku a následně celý obsah nahrajte na sdkartu. Toto je nejjednodušší varianta, jak operační systém na „malinu“ nainstalovat.

Jak nainstalovat Raspbian?

Raspbian můžete získat buď koupí SD karty, na které je již nainstalován, nebo si jej můžete nainstalovat sami. Pro instalaci Raspbianu existují dva základní způsoby. První je instalace obrazu operačního systému a druhý je instalace pomocí instalačního manažeru NOOBS (New Out Of Box Software). Jak vypnout Raspberry Pi? V systému Raspberry Pi OS to můžete provést kliknutím na ikonu Raspberry v levém horním rohu obrazovky a výběrem možnosti Odpojit. V další nabídce můžete zvolit odhlášení, vypnutí nebo restart. Pokud jste pro tento den skončili, zvolte Stop.

Jak se naučit programovat v Pythonu?

Python je jazyk ideální pro začátečníky. Má jednoduchou a čistou syntaxi - k odsazování se používá tabulátor nebo mezery. V Pythonu se pro bloky kódu nepoužívají závorky. Podporuje tři programovací paradigma (způsob jak něco naprogramovat) - procedurální, funkcionální a objektové paradigma.

By Charmian

Co je to Gpio? :: Co to je tiskárna?
Užitečné odkazy