Domovská stránka > J > Jak Nastavit Nový Ssd?

Jak nastavit nový SSD?

Krok za krokem: Nastavení disku ve Windows

  1. Klikněte do pruhu v dolní části a vyberte „Nový jednoduchý svazek…“.
  2. Otevře se průvodce vytvořením jednoduchého svazku.
  3. Vyberte velikost, kterou chcete přiřadit disku.
  4. Vyberte, pod jakým písmenem se bude disk v systému hlásit.

Přečtěte si více

Jak zapnout SSD disk?

Nastavte [Launch CSM] na [Enabled], viz níže: c. Stiskněte 'F10' pro uložení nastavení a kliknutím na [OK] restartujte zařízení. Ověřte, zda počítač deteuje pevný disk nebo SSD disk. Jak nastavit SSD disk ve Windows 10? Výchozí nastavení systému Windows 10 pro jednotky SSD

Zakažte funkci ReadyBoot. Využívá funkci Superfetch / Prefetch, což je funkce, která se od Windows 7 změnila a není nutné ji pro disky SSD ve Windows 10 deaktivovat. Optimalizujte výkon SSD. Funkce TRIM je ve výchozím nastavení povolena pro disky SSD.

Můžete se také zeptat, jak inicializovat ssd disk?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti. Takových disků mi prošlo rukama povícero. Jak najit nový disk? Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků". Nyní v prostřední části vidíte všechny připojené pevné disky. Jeden je již inicializovaný, rozdělený pevný disk, na kterém je nainstalován operační systém. A také disk, který ještě není inicializován a to je právě náš nový disk.

A další otázka, jak nastavit ssd disk v biosu?

Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI. Podle toho, jak vypada ssd disk? Disk SSD v provedení M. 2 vypadá jako žvýkačka, která má na jedné straně čipy, na druhé straně štítek a na jednom konci zlaté kontakty. Některé tyto disky M. 2 se instalují přesně v této podobě, tak, jak jsou.

Jak zapnout disk v biosu?

Klikněte na volbu Advanced BIOS Features.

  1. Zde kliknout na položku Hard Disk Boot Priority.
  2. Rozbalí se vám nabídka First Boot Device a zde vyberete, na jakém disku máte instalaci operačního systému.
  3. Poté, co si zvolíte CD/DVD/USB, potvrďte ENTER a uložte stiskem klávesy F10.
Jak aktivovat externí disk? Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat…«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.

Jak prodloužit životnost SSD disků?

Pokud hodláte ze svého SSD vyždímat úplné maximum, z hlediska životnosti a kapacity, pak vyhledejte „Obnovení“, klikněte na „Konfigurovat nástroj Obnovení systému“, dole zvolte možnost „Konfigovat“ a zakažte ochranu systému v horní části okna.

By Olli Groesbeck

Jak propojit TP-Link? :: Jak smazat konverzaci na FB u obou?
Užitečné odkazy