Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Volatilní?

Co znamená slovo volatilní?

Volatilita je výše poklesu či vzestupu ceny, například u akcií a vyjadřuje míru rizika investice. Když je něco málo volatilní, tak je to stabilní – jako třeba cena zlata. Když je něco vysoce volatilní, pak dochází ke kolísání ceny, a to může být například u akcií ropných společností.

Přečtěte si více

Podle toho, co je to procedurální paměť?

Implicitní paměť, také známá pod názvy nedeklarativní paměť či procedurální paměť, obsahuje všechno, co si nevybavujeme vědomě. Patří sem například emoční a jazyková paměť. Pod implicitní paměť také spadá senzomotorické učení. Reflexy a návyky jsou následkem paměti implicitní. Co to znamená valuace? Valuace společnosti

Tento termín se dá nejsnáze vysvětlit jako ocenění firmy v aktuálním čase. Ohodnocení vždy stanovuje expert a řeší otázky finanční hodnoty, budoucího užitku společnosti celé nebo její části, tedy majetek.

Když to vezmeme v úvahu, co udava volatilita fondu?

Volatilita je: Pravděpodobnost, že se cena, výnos, zisk atd. budou během určitého období měnit. Obecně se volatilita vyjadřuje jako směrodatná odchylka od střední hodnoty možných cen, výnosů, zisků za určitou časovou jednotku. Čím je volatilita vyšší, tím výše se pohybuje i při jinak stejných vlastnostech opční cena. Co je to bezděčná paměť? Vštěpování informace do dlouhodobé paměti trvá přibližně 30 minut, a může probíhat buďto záměrně (např. mechanickým opakováním – memorováním), nebo bezděčně.

Co je Kratkodoba paměť?

v níž si ukládáme informace, které se k nám právě dostaly. A další otázka, co to je retenční? Retence (z lat., zadržení, podržení) může znamenat: Retenční schopnost v hydrologii – schopnost krajiny zadržovat vodu. Retenční nádrž – malá vyrovnávací přehrada. Podržení minulého v přítomnosti, jak ji zkoumá fenomenologie.

Co je valuace akcie?

Valuace ukazují, jaká by mohla být návratnost akcií v následujících deseti letech. Pokud se podíváme na celý index S&P 500, jeho současné PE naznačuje, že jeho návratnost by mohla být dokonce negativní. Podle toho, co je to fondee? Fondee je český startup a investiční platforma, pomocí které můžete investovat do akcií a dluhopisů. U Fondee můžete zainvestovat do jednoho ze 7 nabízených portfolií. Každé portfolio obsahuje jiný podíl akcií a dluhopisů, takže odlišné jsou také potenciální výnosy a riziko.

Podle toho, jak vypočítat volatilitu?

Zde je vzorec: Denní % změna = (běžná cena – včerejší cena) / včerejší cena * 100. Pro výpočet volatility je třeba získat standardní odchylku ve sloupci denní %změny. Pokud používáte tabulkový procesor, použijte následující vzorec: = STDVA (buňka A: buňka Z).

By Grazia Peffley

Co je to SRRI? :: Co znamená 2 jádrový procesor?
Užitečné odkazy