Domovská stránka > J > Jak Popsat Volatilní Paměť?

Jak popsat volatilní paměť?

Podle závislosti na napájení

  1. napěťově závislé (volatilní) – pro uchování a přístup k informacím potřebuje paměť napájecí napětí, při odpojení se informace ztrácí
  2. napěťově nezávislé (nevolatilní) – potřebuje napájení pro činnost (čtení, zápis), ale při odpojení napájení se informace uchová

Přečtěte si více

Co je uloženo v paměti ROM?

Paměti typu ROM jsou paměti konstant u kterých jsou data trvale uložena. Jedná se tedy o statické, energeticky nezávislé paměti, určené pouze ke čtení. Také, jaké typy paměti má počítač? Polovodičová paměť se dělí na dva hlavní typy: energeticky závislou a energeticky nezávislou. Příklady energeticky nezávislé paměti jsou flash paměť (někdy využívaná jako vnější, někdy jako vnitřní počítačová paměť) a paměť ROM/PROM/EPROM/EEPROM (používaná pro firmware, například zaváděcí programy).

Co to je volatilní?

Volatilita je výše poklesu či vzestupu ceny, například u akcií a vyjadřuje míru rizika investice. Když je něco málo volatilní, tak je to stabilní – jako třeba cena zlata. Když je něco vysoce volatilní, pak dochází ke kolísání ceny, a to může být například u akcií ropných společností. Tak co je to procedurální paměť? Implicitní paměť, také známá pod názvy nedeklarativní paměť či procedurální paměť, obsahuje všechno, co si nevybavujeme vědomě. Patří sem například emoční a jazyková paměť. Pod implicitní paměť také spadá senzomotorické učení. Reflexy a návyky jsou následkem paměti implicitní.

Když to vezmeme v úvahu, co to znamená rom?

ROM (z anglického Read-Only Memory) je v informatice typ elektronické paměti, jejíž obsah je dán při výrobě, není závislý na napájení (je tzv. nevolatilní). Pokud jde o to, jaký je rozdíl mezi ram a rom? RAM je paměť s náhodným přístupem a nemůže uchovávat data bez napájení, zatímco ROM je paměť pouze pro čtení a může uchovávat data i bez napájení. RAM je těkavé úložné médium pro ukládání informací, zatímco ROM je stálé úložné médium pro ukládání dat.

Můžete se také zeptat, co to je ram?

Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně. Tak z jakých částí se skládá počítač? Mezi součásti vlastního PC patří:

  • skříň se zdrojem.
  • CPU – procesor.
  • Motherboard – základní deska.
  • RAM – oparační paměť
  • karty – grafická, síťová, příp. TV, zvuková
  • HDD – pevný disk.
  • další vybavení, jako např. disketová mechanika (FDD), CD/DVD mechanika (CD/DVD ROM), modem.

Kam patří procesor počítače?

Procesor (anglicky označovaný jako Central Processing Unit - CPU) představuje "mozek" počítače. Procesor (anglicky označovaný jako Central Processing Unit - CPU) představuje "mozek" počítače. Jedná se o složitý integrovaný obvod, umístěný na základní desce počítače a do velké míry rozhodující o jeho rychlosti.

By Morley Wassell

Co udava volatilita fondu? :: Jak být médiem?
Užitečné odkazy