Domovská stránka > C > Co Je To Srri?

Co je to SRRI?

SRRI zobrazuje proměnlivost hodnoty podílového listu nebo akcie fondu a tím i rizikovost investice. Je odvozen pouze z historického vývoje hodnoty investice v měně fondu a má tudíž omezené využití pro předpověď vývoje rizikovosti takové investice do budoucna.

Přečtěte si více

Tak co je paměť ontogenetická?

Ontogenetická paměť

deklarativní paměť – uvědomovaná, explicitní, verbální (výroky), neverbální (představy); sémantická složka – informace získané určitými specifickými zkušenostmi; epizodická složka – kontextová, vzpomínky na události.
Tak co je logická paměť? Logická paměť je adresním prostorem přiřazeným k logické oblasti, kterou operační systém považuje za hlavní úložiště.

Co zhoršuje paměť?

Paměťové schopnosti jsou ovlivněny především snížením přísunu kyslíku do mozku. Nevyvážená strava. Škodí zejména jídla s nadbytkem tuků a nedostatkem vitamínů, jako jsou vitamin B12 či kyselina listová. Snížená funkce štítné žlázy. Tak co zpusobuje zapomínání? Zapomínání může mít řadu příčin

Například deprese může doprovázet demenci, ale může také sama o sobě způsobovat potíže s pamětí. Depresivní člověk je nesoustředěný, zapomíná, je unavený, ztrácí zájem o věci kolem sebe, jeho mozek je přetížený problémy, nad kterými neustále přemýšlí.

Co je retenční oddělení?

V minulosti stačilo vyčkat na konec úvazku, pohrozit odchodem a vyčkat na hovor z takzvaného retenčního oddělení. Slevy, a to i klidně 50%, či nabídky telefonů za velmi lákavou cenu nebo dokonce zdarma nebyly ničím výjimečným. Pravda, někdy se muselo dojít až tak daleko, že zákazník byl nucen podepsat výpověď. Podle toho, co je to retence zaměstnanců? Retence, čili udržení, zaměstnanců je téma, které s postupujícím počtem volných pracovních míst a snižujícím se počtem talentů dostupných na pracovním trhu nabývá stále více na důležitosti.

Co je to retenční nádrž?

Jedná se o nádrž na dešťovou vodu, kterou pak lze využít jak v zahradě, tak i v domácnosti. Před tím, než odteče do retenční nádrže, se dešťová voda filtruje. Retenční nádrž může mít různý objem, zpravidla od 1 do 12 m3. Pro běžnou domácnost lze počítat s objemem 4 až 5 m3. Když to vezmeme v úvahu, jak ohodnotit akcie? Patrně nejznámější ukazatel, který by měl každý investor znát, je tzv. P/E neboli poměr tržní ceny akcie vs ročního zisku přepočteného na daný cenný papír. Tj. pokud cena akcie X dosahuje 100 Kč a zisk přepočtený na jeden cenný papír je okolo 10 Kč, P/E dosahuje 10.

Jak spocitat ferovou cenu akcie?

Férovou cenu lze stanovit pomocí speciálních indikátorů nebo porovnáním historických cen s fundamentem a následným vývojem. Férovou cenu dokáže správně určit trader a investor s dlouholetou praxí, který sleduje cenotvorbu konkrétních instrumentů již delší dobu.

By Fred

Co je to Google vyhledávač? :: Co znamená slovo volatilní?
Užitečné odkazy