Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Ad?

Co znamená slovo ad?

Anno Domini (zkratka A. D.) znamená latinsky „Léta Páně“ (L. P.) a označuje letopočet od narození Krista. Vyskytuje se v historických křesťanských dokumentech, na nápisech apod. V češtině se běžně používá označení „našeho letopočtu“ (zkratka n. l.) nebo „po Kristu“ (po Kr.), případně „křesťanské éry“ ad.

Přečtěte si více

Co to je TJ?

pro spojení a podobně, a tak podobně, to jest, a jiné, mimo jiné. Co znamená zkratka Bc? zkratkaEditovat

before Christ (př. Kr.)

Jak se píše ad 1?

V česky psaném projevu tedy bude za správnou považována pouze zkratka ad. Kromě latinských slovních spojení ji užíváme především při odkazování v rámci určitého textu (např.: ad 3) = k bodu 3; ad e) = k bodu e; ad Léčivé byliny = odkaz k názvu podkapitoly v knize). Co to znamená vr? „Vlastní rukou“ (zkratka v. r., která se uvádí za jménem a neodděluje se čárkou, typograficky nesprávně též někdy v.r.) je přídavek dopisovaný za jméno tam, kde není možné nebo nutné se vlastnoručně podepsat, tedy především na kopiích listin (např.

Co znamená zkratka JAR?

Slovo „jar“ je v Česku a na Slovensku také vnímáno a používáno jako synonymum, resp. obecné pojmenování pro tekutý přípravek na ruční mytí nádobí. Vlastní název Jar vznikl spojením příjmení ředitele podniku Rakona v Rakovníku (Janeček) a vynálezce Jaru (Mojmír Ranný) – Janeček a Ranný. Co to je magistr? Magistr (z lat. magister) je akademický titul označující absolventa vysoké školy v magisterském studijním programu. Zkratka tohoto titulu je Mgr., pro umělecké studijní programy se používá varianta, resp. akademický titul, magistr umění ve zkratce MgA.

Co je to PH dr?

doktor filozofie, akademický titul uváděný před jménem udělovaný absolventům filozofického, společenskovědního či humanitního oboru, kteří získali titul Mgr., a kteří obstáli v rigorózním řízení; titul nezvyšuje kvalifikaci a není podmínkou pro přijetí do doktorského studia. Co znamenají zkratky? Zkratka je ustálený způsob zkrácení slova nebo sousloví. Nejčastěji se zkratky používají pro zápis často užívaných slov či ustálených spojení (r. 1945, p. Novák, nám., apod.)

Může se také zeptat, co znamená zkratka odd?

akronym pro Open Discussion Day – den otevřené komunikace. odd. – česká zkratka pro oddělení

By Bolanger

Co je zkratka zn? :: Jak zjistit FPS ve hrách?
Užitečné odkazy