Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Doména?

Co znamená slovo doména?

Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

Přečtěte si více

Jak zjistit informace o webových stránkách?

Informace o doméně

Jiný způsob, jak ověřit ID Google Analytics, je otevřít html zdroj stránky kliknutím pravým tlačítkem myši kdekoliv na stránce. Poté v kontextovém menu vyberte „Zobrazit zdrojový kód“ nebo „Zobrazit zdrojový kód stránky“ (v závislosti na vašem prohlížeči).
Podle toho, jak funguje webová stránka? Na pevném disku jednoho počítače jsou uloženy dokumenty (hypertextové dokumenty) a odtud se po síti načítají do prohlížeče čtenáře, který je chce zobrazit. Zobrazí je zadáním jejich URL adresy a prohlížeč je potom vykreslí jak je mu nadiktováno pomocí HTML značek ukrytých v hypertextovém dokumentu.

A další otázka, kolik je na světě webových stránek?

Webové stránky lze pořídit již za pár tisícovek nebo i za vyšší stovky tisíc až miliony. Kolik stojí webové stránky, je hlavně otázkou náročnosti projektu. Orientačně se cena pohybuje v rozmezí 20 000 kč – 80 000 Kč. Velmi ale záleží na cenové kategorii a kvalitě, kterou požadujete. Jak funguje webová aplikace? Webová aplikace funguje jako webové stránky. Je poskytovaná přímo ze serveru přes internet, není tedy nutné, ukládat ji do paměti zařízení. Obvykle funguje pro více platforem a její výhodou je právě schopnost pracovat bez ohledu na operační systém koncového uživatele.

Lidé se také ptají, co znamená desktopová aplikace?

Desktopová aplikace je klasický program, který je nutné nainstalovat na harddisk počítače. Jedná se tedy o tu nejtypičtější formu softwaru, se kterou se už pravděpodobně každý alespoň jednou v životě setkal. K vývoji desktopových aplikací se používají vyšší programovací jazyky, kam patří například C#. V čem psát aplikace pro Android? Aktuálním vývojovým prostředím IDE (Integrated Development Environment) od Google je dnes Android Studio. Android Studio nahradilo starší dříve užívané prostředí Eclipse. Pro běh IDE a kompilaci programů byste navíc měli mít také Javu.

Jak dlouho trva Nakodovat web?

V případě takového požadavku se obvykle namísto výpisu novinek taková stránka ručně nakóduje. Časově cca 4-8h včetně komunikace. Lidé se také ptají, co patří mezi vlastnosti stránky? Obsah:

  • Popis vlastností
  • Speciální vlastnosti.
  • Styl stránky - obrázek na pozadí
  • Změna vlastností

Také, jak dlouho trva vytvorit web?

Jak dlouho trvá tvorba webu? Návrh a stavba plnohodnotného webu, tedy včetně analýz a průzkumů, trvá přibližně 3-4 měsíce. U složitějších webových aplikací je třeba počítat s delší tvorbou – většinou 6-12 měsíců.

By Tiossem Golabek

Jak napsat hashtag na mobilu? :: Jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?
Užitečné odkazy