Domovská stránka > J > Jak Vrstvit Spf?

Jak vrstvit SPF?

Oleje krémem pohodlně proniknou k pokožce, obráceně to ale nefunguje – pokud nejprve nanesete olej, krém jeho vrstvou už nepronikne a vy se ochudíte o důležitou hydrataci. Oleje proto zařaďte až na samý konec své každodenní rutiny. Po nich už následuje pouze SPF.

Přečtěte si více

Co je to SPF?

Při ochraně proti ultrafialovému záření je potřeba vybírat krémy podle síly ochranného faktoru proti ultrafialovému záření (SPF). Při běžném pohybu na slunci, procházkách nebo pracovních pochůzkách je vhodné zvolit minimálně SPF 15. SPF určuje, jaká část ultrafialového záření se při jeho použití dostane do kůže. Jak casto mazat obličej? Podle odborníků bychom ten svůj, podle typu pleti vyzkoušený, krém měly používat dvakrát denně - ráno a večer. Nemáme-li nanesený make-up, můžeme i víckrát za den. O víkendu nechte pleť od make-upu odpočinout, na obličej si naneste silnou vrstvu krému a nechte ho vsakovat do kůže.

Jak dlouho vydrzi SPF?

Dermatologové se totiž shodují, že SPF ochrana vydrží pouze dvě hodiny. Také, jak dlouho chrani opalovací krém? Víte ale, jak dlouho tyto kosmetické přípravky účinkují? Podle odborníků je to mnohem kratší dobu než si nejspíš myslíte – pouhé dvě hodiny od jejich aplikace. „Hovoříme-li o opakovaném používání opalovacího krému po dvou hodinách, pak toto číslo vychází z toho, jak je SPF (Sun Protecting Factor, pozn. red.)

Také, jaký opalovací krém je nejlepší?

Ochranný faktor vybírejte podle vašeho fototypu a místa dovolené. K dostání jsou opalovací krémy s faktorem 2 – 60. Do tropických nebo subtropických destinací vybírejte vždy opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem, ideálně SPF 50. Totéž platí i pro vysokohorskou turistiku, tam je sluníčko také velmi ostré. Kolik Opalovaciho kremu na dovolenou? A domazávat ochranný krém by se mělo každé dvě hodiny,“ vysvětluje dermatolog profesor MUDr. Petr Arenberger. To znamená, že na týdenní dovolenou bychom si měli zabalit 200 ml opalovacího krému pro jednu osobu!

Jak často používat opalovací krém?

8. Aplikujte krém častěji. Každé 2 hodiny to bude ideální. Žádný opalovací krém neposkytuje celodenní ochranu před UV-zářením. Jak silný opalovací krém?

Vlastní ochranná dobaDoporučený OF tuzemsko
Fototyp 15 – 1012
Fototyp 210 – 2012
10
Fototyp 315 - 2510
4 další řádky

Když to vezmeme v úvahu, jaký faktor na opalování k moři?

Ochranné faktory 15 až 30

Většina naší populace se řadí k III. kožnímu fototypu. Přestože se tito lidé opalují velmi dobře, někdy se spálí. Opět tady platí, že v tuzemsku mohou používat nižší faktory, tedy pod 20, u moře by měli raději volit faktor 30.

By Beniamino

Proč kupovat SSD? :: Proč je důležité SPF?
Užitečné odkazy