Domovská stránka > P > Proč Kupovat Ssd?

Proč kupovat SSD?

Vysoká rychlost přenosu a čtení dat

Základní a nejdůležitější výhodou SSD disků je jejich rychlost. Moderní SSD disky umí zapisovat i číst rychlostmi nad 500 MB/s. Jde ale o maximální rychlost, kterou lze dosáhnout při čtení a zápisu velkých souborů.

Přečtěte si více

Co je lepší normální disk nebo SSD?

Jednotky SSD poskytují rychlejší časy načítání her, aplikací a filmů. Díky technologii, kterou používají, jsou SSD disky lehčí a lépe odolávají pohybu a pádu. Jednotky SSD navíc spotřebovávají méně energie, což počítačům umožňuje chladnější provoz. SSD jsou novější technologie, a proto jsou dražší než HDD. Jaké jsou výhody SSD oproti HDD? Hlavní výhodou SSD disků je jejich rychlost. Projeví se především při startu operačního systému. Teoretické rychlosti čtení a zápisu jsou 10x až 100x vyšší než u klasického HDD. V reálu je rozdíl rychlosti nižší.

Co dělá SSD disk?

SSD neboli Solid-state drive neobsahují pohyblivé části jako magnetické pevné disky (HDD). Díky tomu umožňují větší rychlost čtení i zápisu, což se projevuje v mnohem rychlejších reakcích systému při spouštění programů apod. Oproti HDD však za stejnou cenu poskytují nižší kapacitu. Jak dlouho vydrží SSD disk? SSD vydrží 2-3 roky.

Můžete se také zeptat, jaký je nejlepší ssd disk?

Ty nejlevnější SSD disky pořídíte s kapacitou kolem 128 GB. Ta vám vystačí pro uložení operačního systému, několika základních programů a běžných dat. Pakliže máte větší nároky na úložný prostor, musíte se poohlédnout po modelech s větší kapacitou. Mezi ty nejběžnější patří kapacity 256 GB, 512 GB a 1 TB. Podle toho, jaký hard disk vybrat? Nejlepší pevné HDD disky

  1. Nejlepší celkově WD PRO 8TB. Pro náročné Pevný disk s obrovským uložištěm a výbornou rychlostí čtení a zápisu.
  2. Nejlepší cena/výkon. Seagate Barracuda 5400 4TB. Zlatý střed. Výborný HDD disk s velkým uložištěm a vyrovnávací pamětí.
  3. Nejlepší levný Western Digital 1TB. Levný základ.

Jak velký SSD disk na systém?

V případě SSD jako jediného disku doporučujeme minimální kapacitu 240 GB. U notebooků je třeba ověřit, zda váš model výměnu disku podporuje, zatímco u stolních počítačů problém nebude, standardní SATA SSD disky by měly podporovat všechny základní desky. Jak si vybrat SSD disk? V rychlosti čtení a zápisu dat jsou SSD disky jasnými vítězi. Doporučujeme se orientovat zejména podle dvou údajů. Prvním z nich je tzv. Sekvenční zápis, ten stručně řečeno znamená, jak si disk poradí se zápisem/čtení větších, souvislých kusů dat, jako je třeba film.

Jak se starat o SSD disk?

SSD disk

A několik tipů na závěr:

  1. SSD disku pomůže alespoň 8GB operační paměti RAM.
  2. Nezaplňujte disk na více než 85 – 90%.
  3. Většina výrobců dodává k SSD diskům vlastní software pro snadnou údržbu a sledování stavu.
  4. Vypněte funkci Supefetch, prefetch.

By Kirkpatrick Timchula

Jak pouzivat telegram? :: Jak vrstvit SPF?
Užitečné odkazy