Domovská stránka > J > Jaké Spf?

Jaké SPF?

Produkty s faktorem:

SPF 15 – propustí do vaší kůže 1/15 UVB záření, což znamená, že blokuje asi 93% paprsků. SPF 30 – propustí do vaší kůže 1/30 UVB záření, což znamená, že blokuje asi 97% paprsků. SPF 50 – propustí do vaší kůže 1/50 UVB záření, což znamená, že blokuje asi 98% paprsků.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co znamená spf 20?

Znamená to tedy, že SPF 20 prodlouží pobyt na slunci 20 krát při vzniku stejných škod (např. zčervenání) jako kdybyste se nenamazali, a ochrání vás před 95 % dopadajícího záření, SPF 50 před 98 % záření, SPF 100 před 99 % a tak dále. Opalovací krém je potřeba nanést alespoň 20 minut před pobytem na slunci. Můžete se také zeptat, jak používat spf na obličej? Opalovací krém či opalovací kosmetiku s SPF faktorem je vhodné nanést na pokožku obličeje, krku a dekoltu asi 20 min. před tím, než se plánujete vystavit slunci. Při ranní rutině je doporučeno použít opalovací krém po použití hydratačního krému a s ničím ho nemíchat.

Když to vezmeme v úvahu, co znamená spf 50?

SPF neboli Sun Protection Factor je číslo, které v opalovací kosmetice udává stupeň ochrany před UVB zářením. Při výběru opalovacího krému SPF napovídá, jak dobře nás tento přípravek ochrání. Čím je jeho číslo vyšší, tím více UVB záření blokuje. Může se také zeptat, jaké spf na obličej? SPF je nejlepší ochranou proti vráskám, ztrátě pevnosti i sjednocené barvě. Nic jiného se k jeho výsledkům ani zdaleka nepřibližuje. “ Pro velmi tmavou pleť doktorka doporučuje faktor 15, pro ostatní 30 až 50.

Jak dlouho vydrží SPF 50?

Jako příklad se můžeme podívat na SPF 50, který propustí 1/50 záření do kůže a tudíž zachytí 98 % UVB záření. Zjednodušeně se dá říct, že když použijete opalovací krémy s SPF 50, můžete bít na slunci 50krát déle bez toho, aby se pokožka spálila. Ochranu před UVA zářením udává číslo PPD a činí přibližně 1/3 čísla SPF. Jak vysoke SPF pouzivat? SPF 100 blokuje 99 % UVB paprsků

Všimněte si, že opalovací krém s SPF 100 poskytuje jen o 2 % větší ochranu než opalovací krém SPF 30. Sama za sebe doporučuji používat opalovací krémy s hodnotami minimálně 15 a maximálně 50. Krémům s vyššími hodnotami SPF bych se radši vyhnula.

Co je UVA?

po konzultaci s kolegy z Národopisného oddělení Národního muzea jsme zjistili, že zkratka UVA znamená umělecká výroba. Před rokem 1989 se jednalo o prodejny výrobků lidového umění spadajících pod ÚLUV, ústředí lidové umělecké výroby. Co znamená faktor na Opalovacim kremu? Ochranný faktor je číslo, které udává, kolikrát déle můžeme být na slunci bez rizika poškození nebo spálení, než kdybychom opalovací přípravek nepoužili. V principu platí, že čím vyšší je ochranný faktor opalovacího krému, tím delší dobu můžeme na sluníčku strávit bez rizika spálení.

Jak dlouho působí opalovací krém?

Víte ale, jak dlouho tyto kosmetické přípravky účinkují? Podle odborníků je to mnohem kratší dobu než si nejspíš myslíte – pouhé dvě hodiny od jejich aplikace. „Hovoříme-li o opakovaném používání opalovacího krému po dvou hodinách, pak toto číslo vychází z toho, jak je SPF (Sun Protecting Factor, pozn. red.)

By Theresa Lohrmann

Jaký ochranný faktor? :: V jakém jazyce se programují mobilní aplikace?
Užitečné odkazy