Domovská stránka > P > Proč Je Důležité Spf?

Proč je důležité SPF?

SPF ochranný faktor “redukuje” propustnost UVB záření do pokožky, chrání nás před škodlivým UVB zářením - to je záření, které dokáže spálit naší pokožku, podráždit ji. Toto záření je pohlcováno ozonovou vrstvou, které ale, bohužel, na naší planetě velmi slábne a musíme proto svou pokožku více chránit.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, kdy pouzivat spf?

„Obecně můžeme říct, že lze používat opalovací krém místo hydratačního krému. Je vhodné volit krémy s SPF faktorem, které jsou určeny na každodenní používání a mají i složky dobře hydratující pleť. Ty pak můžete následně zkombinovat bez sebemenších potíží s líčením,“ říká Jan Kučera, dermatolog z Perfect Clinic. Lidé se také ptají, jak používat spf na obličej? Opalovací krém či opalovací kosmetiku s SPF faktorem je vhodné nanést na pokožku obličeje, krku a dekoltu asi 20 min. před tím, než se plánujete vystavit slunci. Při ranní rutině je doporučeno použít opalovací krém po použití hydratačního krému a s ničím ho nemíchat.

Jak pouzivat SPF?

I přesto, že nemusíme mít vždy pocit, že slunce příliš pálí, UVA a UVB paprsky na nás dopadají neustále. Proto je třeba používat faktor každé ráno během celého roku. SPF se aplikuje jako poslední krok péče o pleť. SPF se používá vždy jen na den, na noc ne. Co znamená SPF 50? SPF neboli Sun Protection Factor je číslo, které v opalovací kosmetice udává stupeň ochrany před UVB zářením. Při výběru opalovacího krému SPF napovídá, jak dobře nás tento přípravek ochrání. Čím je jeho číslo vyšší, tím více UVB záření blokuje.

Kolik SPF na obličej?

Přípravek můžete nanášet i přes make-up, takže se nemusíte obávat použít jej kdykoli během dne. Vaše denní péče o pleť by pak měla obsahovat minimálně SPF 25, aby byla garantována alespoň základní ochrana. Také, kolik opalovaciho kremu na obličej? V praxi to při použití na celé tělo (dospělého člověka) znamená přibližně 36 g krému, což představuje asi 6 čajových lžiček, tedy přibližně pětinu 200 ml balení. Na obličej dospělého člověka potřebujeme asi jednu vrchovatou čajovou lžičku opalovacího přípravku.

Můžete se také zeptat, proč používat opalovací krém?

10 důvodů, proč používat opalovací krém.A začít hned

  1. 1) Bolestivé spálení Asi už moc dobře víte, jak nepříjemná jsou třeba spálená záda.
  2. 2) Pigmentové skvrny.
  3. 3) Vrásky.
  4. 4) Vysušená stará kůže.
  5. 5) Neustálá hydratace.
  6. 6) Prevence proti zhnědnutí
  7. 7) Rychlejší zhnědnutí
  8. 8) Příjemná vůně
Co znamená faktor 50? Číslo na opalovacích krémech označované jako ochranný UV faktor, je ve skutečnosti SPF faktor (Sun Protect Factor). Udává, jaká část slunečního záření se při použití dostane do kůže a prodlouží tím dobu pobytu na slunci bez poškození kůže.

Když to vezmeme v úvahu, proč používat spf na obličej?

Chrání pokožku před spálením od sluníčka. Předchází vysušení pleti a vzniku pigmentových skvrn. Zabraňují předčasnému stárnutí pleti. Působí preventivně proti rakovině kůže.

By Ailbert

Jak vrstvit SPF? :: Co je to QWERTY?
Užitečné odkazy