Domovská stránka > C > Co Je Spf 50?

Co je SPF 50?

Hodnota udávaná za zkratkou SPF udává stupeň ochrany před UVB zářením. Čím vyšší číslo za zkratkou SPF je, tím více nás přípravek před UVB záření chrání. Hodnotu ochrany můžeme převést také na hrubý odhad času, po který můžeme být na slunci bez spálení pokožky. Přípravek SPF 50 tuto dobu orientačně prodlouží 50x.

Přečtěte si více

Jak funguje opalovací krém?

Čas, za který zčervenala natřená kůže se vydělí časem, za který zčervenala nechráněná kůže, a výsledkem je SPF. Takže pokud někdo začne rudnout pod UV lampou za 5 minut, ale s opalovacím krémem až za 75 minut, krém má SPF 15. Jak pouzivat SPF? Nejvhodnější řešením je, najít si vyhovující krém s SPF faktorem a ten používat každý den po celý rok (aplikujte ráno před nanesením make-upu, ale i v případě, že se líčit nebudete). Dále je vhodné používat také produkty z dekorativní kosmetiky, které obsahují SPF faktor: make-up, BB krémy, pudry, balzámy atd.

Co znamená číslo na opalovacím krému?

Ochranný faktor je číslo, které udává, kolikrát déle můžeme být na slunci bez rizika poškození nebo spálení, než kdybychom opalovací přípravek nepoužili. V principu platí, že čím vyšší je ochranný faktor opalovacího krému, tím delší dobu můžeme na sluníčku strávit bez rizika spálení. Lidé se také ptají, co znamená spf 20? Znamená to tedy, že SPF 20 prodlouží pobyt na slunci 20 krát při vzniku stejných škod (např. zčervenání) jako kdybyste se nenamazali, a ochrání vás před 95 % dopadajícího záření, SPF 50 před 98 % záření, SPF 100 před 99 % a tak dále. Opalovací krém je potřeba nanést alespoň 20 minut před pobytem na slunci.

Jak správně nastavit SPF?

Jak nastavit SPF?

  1. Vstupte do adminstrace své domény.
  2. Vstupte do nastavení DNS záznamů
  3. Přidejte nový DNS záznam.
  4. Typ záznamu nastavte jako TXT, název nevyplňujte, obsah záznamu je: "v=spf1 include:smtpx.stable.cz ~all"
  5. Uložte nový TXT záznam a máte hotovo :)
Jaký faktor na opalování? Lidé s nedostatkem melaninu a velmi citlivou pletí, náchylní ke snadnému spálení se řadí k fototypu I. Měli by vždy používat ochranný faktor 50, případně 50+. Nejvyšší ochranné faktory jsou dále vhodné pro lidi s kožními problémy a pro malé děti. Je potřeba mazat se často a to i ve stínu a pod oblečením.

Jak vybrat SPF?

Ochranný faktor vybírejte podle vašeho fototypu a místa dovolené. K dostání jsou opalovací krémy s faktorem 2 – 60. Do tropických nebo subtropických destinací vybírejte vždy opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem, ideálně SPF 50. Totéž platí i pro vysokohorskou turistiku, tam je sluníčko také velmi ostré. Také, co znamená ochranný faktor na opalovacím krémů? Výpočet síly opalovacího krému

„Co přesně znamená ta padesátka? “ zeptal se kupující a následně nastalo trochu trapné ticho. Ono číslo často označované jako „ochranný UV faktor“ je ve skutečnosti SPD (Sun Protection Factor) a udává, o kolik déle můžete zůstat vystaveni slunečnímu záření, než kdybyste chráněni nebyli.

Jak vysoke SPF pouzivat?

SPF 100 blokuje 99 % UVB paprsků

Všimněte si, že opalovací krém s SPF 100 poskytuje jen o 2 % větší ochranu než opalovací krém SPF 30. Sama za sebe doporučuji používat opalovací krémy s hodnotami minimálně 15 a maximálně 50. Krémům s vyššími hodnotami SPF bych se radši vyhnula.

By Luciana Sobers

Jak pouzivat SPF na obličej? :: Jak skenovat QR kód v mobilu?
Užitečné odkazy