Domovská stránka > P > Proč Je Důležité Pravidelně Aktualizovat Virovou Databázi Antivirového Programu?

Proč je důležité pravidelně aktualizovat virovou databázi antivirového programu?

K dosažení trvalého úspěchu ve středním a dlouhém období vyžaduje virová databáze pravidelné aktualizace, které obsahují informace o nových virech. Pokud je antivirový program neaktualizovaný, představují viry přinejmenším stejné nebezpečí, jako kdyby antivir v počítači vůbec nebyl.

Přečtěte si více

Tak proč je důležité aktualizovat operační systém?

Aktualizace se provádí buď z důvodů implementace vyšší bezpečnosti, oprav chyb, nebo z důvodu přechodu na novější verzi software, která obvykle poskytuje novou funkcionalitu a vlastnosti. Tak co řeší aktualizace windows a proč jsou důležité? Aktualizace obecně přinášejí nové funkce a opravy chyb (bezpečnostních i funkčních). Aktualizace jsou v současnosti téměř vždy kumulativní – tzn. každá aktualizace obsahuje vše z předchozí aktualizace + něco navíc.

Tak proč aktualizovat windows?

Proč jsou aktualizace důležité

Proč? V aktualizacích jsou totiž kromě nových funkcí, případně úprav grafického uživatelského rozhraní skryty také bezpečnostní záplaty. Ty opravují tzv. zranitelnosti často mnohem dříve, než se informace o nich dostanou na veřejnost.
Proč používat antivirové programy? Antivirus dnes chrání uživatele nejen před jednoduchými viry ale i před hrozbami, které jsou mnohem sofistikovanější. Antivirové programy nedetekují jen škodlivý kód, ale také aplikace, které mohou představovat nebezpečí. Ty se označují jako potenciálně nechtěné.

Proč se používají antivirové programy?

Antivir je program, který chrání počítač před napadením od řady druhů škodlivých programů. Většinou se jim souhrnně říká viry, ale existuje řada specifičtějších pojmenování dle určitých vlastností, kterými tyto škodlivé programy disponují. Nejčastěji jsou to červy nebo trojské koně. Proč aktualizovat? Jak už jsme nastínili, pravidelné aktualizace nejsou jen o odstraňování chyb. Uživatel často benefituje z nových verzí softwaru. Ty zpravidla, pokud se jedná o větší změnu, přinášejí i nové funkce. Jistě se najdou tací, kteří by nic neměnili, ale pokrokem se posouváme jak my, tak naše možnosti.

Můžete se také zeptat, co jsou aktualizace systému?

Aplikace pro Android a Obchod Play můžete aktualizovat jednotlivě, společně nebo automaticky. S aktualizovanými aplikacemi budete mít k dispozici nejnovější funkce a vylepšení zabezpečení a stability. Jak aktualizovat počítač? Pokud chcete spravovat možnosti a zobrazit dostupné aktualizace, vyberte Vyhledat aktualizace Windows. Nebo vyberte tlačítko Start a pak přejděte na Nastavení > Aktualizace & zabezpečení > Windows Update .

Může se také zeptat, co delat když se sekne aktualizace windows?

Pokud se instalace zastaví na určitém procentu, zkuste znovu vyhledat aktualizace nebo spustit Poradce při potížích se službou Windows Update. Pokud chcete vyhledat aktualizace, vyberte Start > Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update > Vyhledat aktualizace.

By Flori Kareem

Proč aktualizovat Windows? :: Jak dlouho může trvat aktualizace Windows?
Užitečné odkazy