Domovská stránka > J > Jak Skloňovat Korejská Jména?

Jak skloňovat korejská jména?

Pokud je třeba korejská jména skloňovat, připojuje se vhodná koncovka pouze k jejich poslednímu členu (Pan Ki-mun, genitiv Pan Ki-muna, dativ Pan Ki-munovi, atd.) V případě korejských křesťanů je křestní jméno psáno jako první, např. Andrew Yeom Soo-jung nebo Francis Hong Yong-ho.

Přečtěte si více

Podle toho, co znamená kim?

Mužské a ženské křestní jméno vietnamského původu. V překladu nese jméno význam zlatý, respekt. zlatá. Co je to KLDR? Severní Korea, plným názvem Korejská lidově demokratická republika, zkratkou KLDR, je stát ve východní Asii na severní části Korejského poloostrova. Na severu sousedí převážně s Čínou a v nejsevernějším rohu poloostrova také 11,87 km s Ruskem. Na jihu vede podle 38. rovnoběžky hranice s Jižní Koreou.

Kolik lidí mluví korejský?

Korejština (한국말 / 조선말; Hangukmal / Čosŏnmal) je jazyk, kterým mluví kolem 78 milionů lidí v Jižní a Severní Koreji, ale i komunity korejských emigrantů po celém světě (hlavně v Číně, Rusku, Spojených státech, Austrálii, Kanadě, Japonsku, Brazílii a na Filipínách). Jak skloňovat čínská jména? Skloňování orientálních jmen v češtině se řídí zakončením slova. Skloňovací koncovku přejímá zásadně poslední slabika jména (čínská, korejská, vietnamská jména bereme vždy jako celek). a) mužská skloňují se podle vzorů „pán, hrad“ (v příkladech uvádíme přímo 2. pád a jeho koncovku tiskneme polotučně).

Jak se píše korejský F?

Všechny korejské slabiky se skládají ze dvou nebo tří částí – písmen abecedy jamo:

  1. první souhláska: písmeno se píše nahoru, případně vlevo nahoru.
  2. prostřední část: jedna nebo více samohlásek.
  3. obvykle také z písmena koncové souhlásky: je-li na konci slabiky souhláska, vždy se objevuje dole.
A další otázka, jak se čtou vietnamská jména? Osobní vietnamské jméno je většinou tvořeno ze tří částí – příjmení, střední jméno (druhé) a rodné jméno – a to v uvedeném pořadí. Podobně jako jména v Číně, Japonsku nebo v Koreji tedy mají vietnamská jména na prvním místě příjmení, ovšem od jmen východoasijského kulturního okruhu se odlišují středním jménem.

Pokud jde o to, co je zakazano v kldr?

Obyvatelé Severní Koreje nesmí nosit modré džíny. Příliš totiž připomínají kapitalistický západ, hlavně Spojené státy. Muži si mohou vybrat z deseti střihů vlasů, ženy z osmnácti. Co se nesmi v KLDR? Lidé nesmí vynechat žádné volby v zemi. Žádný občan KLDR nesmí svou zemi natrvalo opustit. Běžní lidé nemají přístup k internetu. Většina Severokorejců nemůže vlastnit automobil.

Kde vládne Kim Čong Un?

Kim Čong-un (korejsky: 김정은; hanča: 金正恩; * 8. ledna 1984 Pchjongjang, Severní Korea) je vůdcem Korejské lidově demokratické republiky (KLDR), třetím a nejmladším synem Kima Čong-ila, bývalého nejvyššího představitele Severní Koreje.

By Herra

Jak těžké je naučit se korejsky? :: Jak vzniklo Apple logo?
Užitečné odkazy