Domovská stránka > J > Jak Získat Zinek Do Těla?

Jak získat zinek do těla?

Zajistit dostatečnou hladinu zinku v těle nám bezesporu pomohou tyto chutné a zdravé potraviny:

  1. Dýňová semínka.
  2. Ovesné vločky.
  3. Hovězí maso.
  4. Cizrna a další luštěniny.
  5. Řecký jogurt.
  6. Ořechy.
  7. Ústřice a mořské plody.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, které ořechy obsahují nejvíce zinku?

Konzumování ořechů, jako jsou piniové oříšky, arašídy, kešu a mandle, může zvýšit váš příjem zinku. Ořechy také obsahují další zdravé živiny včetně zdravých tuků a vlákniny, jakož i množství dalších vitamínů a minerálů. Pokud hledáte ořechy s vysokým obsahem zinku, kešu ořechy jsou dobrou volbou. Také, jaká je denní dávka zinku? Doporučená denní dávka se pohybuje v rozmezí 8 - 15 mg v závislosti na pohlaví a věku. U jedinců, kteří mají stresové zaměstnání nebo intenzivně cvičí doporučuji raději dávku v rozmezí 15 až 30 mg. V případě začínající nemoci nebo oslabené imunity můžete krátkodobě zvýšit dávku i na 50 mg.

Jak se projevuje nedostatek zinku?

Mírný nedostatek zinku se může projevit vyšší náchylností k infekčním onemocněním, špatným hojení drobných poranění, bílými skvrnami na nehtech nebo špatnou kvalitou vlasů. První známkou nedostatku může být také snížení apetitu, ztráty chuti a čichu, sníženou schopností učit se a celkového poklesu mentálního výkonu. Kdy brát selen a zinek? Dobrý den, Selen i zinek můžete užívat dlouhodobě bez pauzy. Při běžném užívání doporučených dávek je otrava nebo předávkování zinkem velmi vzácná, zinek se v organismu nekumuluje, nadbytečné množství je vyloučeno organismem. Selen je silný antioxidant, v denních dávkách je k dlouhodobému užívání doporučován.

Co to je selen?

Selen (Selenium, Se) patří mezi základní biogenní prvky (minerální látky) v lidském těle. Je přítomný v celém organismu, ale nejvíc se ho ukrývá v ledvinách, játrech, slezině, slinivce břišní a ve varlatech. Co podporuje selen? Působení selenu v organismu:

  • Přispívá k normální spermatogenezi.
  • Podporuje normální činnost štítné žlázy.
  • Přispívá k udržení normálního stavu vlasů a nehtů
  • Přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
  • Přispívá k normální funkci imunitního systému.

Jaký zinek?

Pokud tedy hledáte kvalitní doplněk stravy se zinkem a nechcete jen vyhodit peníze za nefunkční přípravek, pak určitě vsaďte na zinek v chelátové podobě. Tyto doplňky jsou sice o něco dražší, ale jejich efekt je podstatně lepší. Tak jak se projevuje nadbytek zinku? Příznaky příliš vysokého příjmu zinku zahrnují bolesti hlavy, pocity nevolnosti, zvracení, nechutenství, bolesti břicha a křeče, průjem. Dlouhodobý nadměrný příjem zinku může vést k narušení vstřebávání jiných důležitých prvků, hlavně železa a mědi.

Na co je dobrý zinek v těle?

K čemu je dobrý zinek

normální syntéze DNA, normální plodnosti a reprodukci, normální funkci imunitního systému a normálním rozpoznávacím funkcím, udržení normálního stavu kostí, vlasů, nehtů, pokožky, zraku a hladiny testosteronu v krvi.

By Certie

Jak odinstalovat skryté programy? :: Které potraviny obsahují selen a zinek?
Užitečné odkazy