Domovská stránka > C > Co Je Aplikace Zoom?

Co je aplikace Zoom?

Zoom je software / aplikace primárně sloužící k online poradám, tedy k situacím, kdy potřebujeme kvalitně propojit obrazem, zvukem i chatem několik lidí. Je to častá a oblíbená volba velkých i menších korporací, což samo o sobě je dobrá reference.

Přečtěte si více

Jak na aplikaci Zoom?

Připojení ke schůzce

K zadání ID schůzky nebo hesla vás ZOOM vyzve při připojování. Po kliknutí na odkaz se Vám otevře webová stránka ZOOMu, která vám umožní stáhnout klientskou aplikaci a připojit se (viz výše zmíněné), nebo ignorovat stažení klienta a připojit se pomocí vašeho webového prohlížeče.
Jak se přihlásit na Zoom? Jestli jste si již aplikaci Zoom nainstalovali („Zoom Client Meetings“ na https://zoom.us/download) a povedlo se vám i zaregistrovat, tak přihlášení do online kurzu jde raz dva. Stačí si Zoom zapnout, kliknout na „Join”. Pak do okénka vyplníte číslo online kurzu vašeho lektora a jdete na to.

Jak vytvořit schůzku na Zoom?

1. Klikněte na možnost Schedule (červená barva), kde vyplníte název schůzky/přednášky (žlutá barva) a zvolíte datum a čas jejího konání. Můžete zvolit také její délku, ta je však orientační. Pokud se jedná o pravidelnou hodinu, zvolte možnost Recurring meeting (modrá barva). Jak založit Zoom? Jak a co nastavit, aby to fungovalo

  1. Vytvořte si účet na stránce https://zoom.us/
  2. V záložce Meetings zvolte Schedule a New Meeting.

Jak funguje Whereby?

Whereby je služba podobná Jitsi Meet. Pro 4 účastníky je bezplatná, za relativně drobné peníze měsíčně se dá rozšířit na 12 účastníků, přičemž není problém službu dále rozšiřovat. Oproti konkurenční službě se dá bezplatně připojit pouze malá porada. Jak sledovat přes Zoom? Po prvním spuštění Zoomu musíte povolit aplikaci přístup ke kameře, pokud chcete být vidět a k mikrofonu, pokud chcete být slyšet. V případě pasivního sledování události a využívání pouze chatu ani jedno není nezbytně nutné. Zároveň při připojení k události musíte zadat své jméno a email.

Můžete se také zeptat, jak zapnout kameru na zoom?

Stiskem klávesy Alt si zobrazíte dolní lištu, kde jsou „schované“ funkce jako zapnout kameru, zapnout zvuk, apod. Opakovaným stiskem lištu zase schováte. Na liště na obrázku je vlevo ovládání mikrofonu (Mute) a kamery (Start Video). Mikrofon je zrovna zapnutý a kamera Vypnutá (je škrtnutá). Jak pozvat na Zoom? Otevřete aplikaci Zoom a poté spusťte videokonferenci nebo se k ní připojte. Na panelu nástrojů okna schůzky klikněte na „ Účastníci “. V pravé části obrazovky se poté otevře sloupec s účastníky. Ve spodní části klikněte na „ Pozvat “.

Jak zapnout mikrofon na Zoomu?

Na počítači se spustí aplikace Zoom, která se vás zeptá, jestli se chcete připojit přes mikrofon v počítači, nebo chcete telefonní číslo a přenášet tak zvuk přes telefon. Po kliknutí na „Join with Computer Audio“ se připojíte přes mikrofon v počítači. Kliknutím na ikonu zapnete nebo vypnete kameru.

By Clem

Jak na Whereby? :: Jak přeinstalovat telefon s Androidem?
Užitečné odkazy