Domovská stránka > C > Co To Je Tisk?

Co to je tisk?

Tiskem se rozumí reprodukce nebo také přenos motivu (obrazu a textu) ve shodě s předlohou za pomoci tiskové formy a tiskové barvy na potiskovaný materiál. Existují různé tiskové techniky podle způsobu přenosu barvy.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak funguje toner?

Toner neboli tonerová kazeta do laserové tiskárny je suchý jemný prášek. Je složen z umělé hmoty, barviva a železa. Výsledná barva u barevných tiskáren se míchá ze čtyř odstínů: černé, azurové, žluté a purpurové. Součástí kazety toneru bývá i selenový válec, který se mění automaticky s ní. Také, jak fungují jehličkové tiskárny? Jehličkové tiskárny fungují na podobném principu jako psací stroj. Na rozdíl od psacího stroje ale jehličkové tiskárny umožňují měnit druhy písma a do jisté míry také tisk jednoduché grafiky. Jednotlivé znaky jsou vykreslovány pomocí jehliček, které naráží do papíru přes barvicí pásku s inkoustem.

Jaký je rozdíl mezi laserovou a inkoustovou tiskárnou?

Největší rozdíly mezi inkoustovými a laserovými tiskárnami je to, že inkoustová tiskárna používá inkoust, je vhodná pro tisk s malým objemem a je tradiční volbou domácího uživatele. Naproti tomu laserová tiskárna používá toner, je ideální pro tisk velkého objemu a je většinou, ale ne výhradně, využívána v kancelářích. Podle toho, co to je inkoust? Inkoust je tekutá psací látka obsahující pigment (nerozpustný ve vodě), nebo barvivo (rozpustné ve vodě), na podklad se nanáší brkem, štětcem, či perem. Inkoust používají i inkoustové počítačové tiskárny.

Pokud jde o to, kde se používá jehličková tiskárna?

Tiskárny s jehličkovou technologií sice nabízí nižší kvalitu tisku (hodí se pouze k tisku textu), skvěle však poslouží pro tisk více kopií. Najdou uplatnění zejména při tisku speciálních formulářů a dlouhých seznamů (sestav do účetnictví). Mají nízké náklady na tisk. A další otázka, proč dodnes máme inkoustové tiskárny? Výhody inkoustové tiskárny

Velkou předností je u ní vysoká rychlost tisku a vysoká kvalita tisku. Oceníte ji také ve chvíli, kdy si budete chtít vytisknout fotografie, protože na rozdíl od laserové tiskárny nabízí přirozenější barvy s plynulými přechody mezi nimi.

Jak fungují LED tiskárny?

Princip je téměř stejný jako u laserové tiskárny, využívá fotoelektrického jevu. Místo laseru je zde umístěna řada LED diod, které osvítí obrazový válec (většinou selenový) v místech, kde má být vytvořen obraz. Na takto osvícená místa se poté napráší toner, obtiskne se na papír a pomocí tepla se ustálí ("zataví"). Může se také zeptat, jak funguje termosublimační tiskárna? Fungují na principu sublimace (změna skupenství z pevného na plynné bez kapalného mezistupně). Barvivo je naneseno na pásce o šířce papíru. Páska se zahřeje pomocí tiskové hlavy na určitou teplotu, tím se barva přemění na plyn a obtiskne se na papír. Po přenesení na papír se opět vrátí do pevného skupenství.

Pokud jde o to, jaké jsou typy tiskáren?

Typy tiskáren podle technologie tisku:

  • Laserové tiskárny. LED tiskárny.
  • Inkoustová tiskárna. Inkoustové tiskárny s tankovým systémem.
  • Jehličková tiskárna.
  • Termotiskárny. Tiskárny na přímý termotisk. Tiskárny na termotransferový tisk. Termosublimační tiskárny.
  • 3D tiskárny.

By Verine

Kdo začal s uměním? :: Jak smazat historii tisku?
Užitečné odkazy