Domovská stránka > V > V Čem Modelovat Pro 3D Tisk?

V čem modelovat pro 3D tisk?

Máme pro vás 5 nejlepších aplikací, které vám v tom pomůžou a některé zvládnou i úplní začátečníci. Představujeme programy TinkerCAD, Fusion 360, Makers Empire, SketchUp a Onshappe. Ponořte se do 3D modelování a vytvořte dárky pro přátele nebo třeba chybějící krytku dálkového ovladače.

Přečtěte si více

Jak pracovat s 3D tiskárnou?

Samotný FFF 3D tisk probíhá následovně: do tiskárny vstupuje tiskový materiál v podobě struny. Ten je následně roztaven v tiskové hlavě (extruderu) dostatečně na to, aby mohl být protlačen skrze trysku a po vrstvách transformován na tištěný výrobek. Právě na přesném tvoření tenkých vrstev je 3D tisk založen. Co vytiskne 3D tiskárna? Katalog hotových modelů Thingiverse

Největším katalogem hotových modelů pro 3D tisk je dnes Thingiverse, na kterém najdete desítky držáků na mobilní telefon, různých krabiček, úchytů, stojánků a dalších vychytávek.

Jak vydělat na 3D tiskárně?

Pokud jste vlastníkem 3D tiskárny, můžete začít prodávat vlastní výtisky a to téměř kdekoliv. Použijte k tomu sociální sítě, eBay nebo například Etsy. Jste-li pouze malý živnostník, vhodná pro vás bude například e-commerce platforma. Vytvářejte potencionálním zákazníkům nabídky a propagujte své 3D výtisky. Kde si vytisknout 3D model? ZDARMA modely pro 3D tisk:

  1. Thingiverse. Jedná se o největší databázi 3D modelů na světě. Obsahuje přes 2 miliony 3D modelů.
  2. Myminifactory. Druhá největší databáze.
  3. NASA 3D Resources. Zajímavá databáze, kde můžete stahovat 3D modely ohledně vesmíru.
  4. Free3D.
  5. GrabCAD Library.
  6. NIH 3D Print Exchange.
  7. YouMagine.

Když to vezmeme v úvahu, jak na 3d modelování?

3D modelování

Pokud vám připadá, že programům TinkerCad a Fusion 360 chybí některé funkce, můžete se poohlédnout po následujících programech:

  1. OpenSCAD (zdarma)
  2. DesignSpark Mechanical.
  3. SketchUp.
  4. Blender (zdarma)
  5. Maya.
  6. 3DS Max.
  7. FreeCAD (zdarma)
A další otázka, jak začít s 3d modelováním? Pro 3D modelování máte na výběr celou řadu programů, nikdy ale není potřeba studovat každý jejich detail a pokročilé funkce. Na úvod bohatě stačí, když poznáte základní používání softwaru, co zhruba umí a co vše v něm můžete vymodelovat. Teprve až budete mít v malíčku hlavní dovednosti, pusťte se do dalších vychytávek.

Jak začít s 3D tiskem?

Jak začít s 3D tiskem?

  1. Sestavení tiskárny. Prvním krokem po zakoupení tiskárny bývá zpravidla její sestavení.
  2. Vytvoření 3D modelu. Po uvedení tiskárny do provozu se můžete pustit do přípravy svého prvního tisku.
  3. Slicování Vytvořením 3D modelu však práce nekončí.
  4. Tisk.
  5. Finální úpravy.
A další otázka, jak pracovat s 3d pérem? 3D pera nabízí jak možnost manuálního modelování (je třeba držet tlačítko), tak automatického kreslení (tavenina z hrotu vytéká nastavenou rychlostí). Nejprve si vyzkoušejte malování 3D perem na povrchu. Využijte papírovou předlohu nebo malujte na mobilu dle modelu v aplikaci (např. Polaroid Play Trace - Android, iOS).

Co to je 3D tisk?

3D tisk je jednoduše řečeno proces, během kterého je digitální 3D model převeden do reálného trojrozměrného objektu. 3D „výtisky“ jsou vytvářeny tzv. aditivní technologií, kdy je materiál postupně vrstven na sebe. Liší se tak od klasického CNC obrábění nebo třeba vrtání, kdy je materiál naopak postupně ubírán.

By Orin Tuckerjr

Co to je tiskárna? :: Co je číselný obor?
Užitečné odkazy