Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Objekt Pro 3D Tisk?

Jak vytvořit objekt pro 3D tisk?

CAD programy pro 3D tisk :

  1. Fusion 360. Jedná se nejvíce používaný CAD program pro 3D modelování v oblasti technického kreslení.
  2. Blender. Jak již bylo řečeno, tak se Blender specializuje na organické modelování.
  3. SketchUp. Jedná se o jeden z nejjednodušších programů pro 3D modelování.
  4. SolidWorks.
  5. OnShape.

Přečtěte si více

Jak vytvorit 3D obrazek?

Další možností, jak 2D obrázky převést na 3D tisk, je lithophane – tzv. Jenom fotku nebo jakýkoliv jiný obrázek! Na horní liště klikněte na Images a do okna přetáhněte vybranou fotku. Poslední tlačítko z horní lišty je Settings, kde můžete měnit nastavení generování modelu. A další otázka, jak udělat návrh pro 3d tiskárnu? Máme pro vás 5 nejlepších aplikací, které vám v tom pomůžou a některé zvládnou i úplní začátečníci. Představujeme programy TinkerCAD, Fusion 360, Makers Empire, SketchUp a Onshappe. Ponořte se do 3D modelování a vytvořte dárky pro přátele nebo třeba chybějící krytku dálkového ovladače.

Jak tisknout Lithophane?

Tvorba souboru STL probíhá online na stránce http://3dp.rocks/lithophane/. Na horní liště klikněte na „Images“ a do okna přetáhněte svojí fotku. Doporučujeme nahrávat fotky s menším rozlišením – např. 500×500, pro generování modelu je toto rozlišení dostačující a výpočet trvá mnohem méně. Jak vytvořit soubor STL? Čtverec roztáhneme po celé ploše loga a zmenšíme ho tak, aby bylo logo viditelné. Poutko na klíče vytvoříme přesunutím zmenšené obruče k přívěsku tak, aby z přívěsku koukala jen půlka objektu. Takto upravený soubor následně přes tlačítko Export převedeme do formátu . stl, který je určený pro tisk.

Podle toho, jak se naučit 3d tisk?

3) 3D Tisk

  1. Zasuneme SD kartu do ovládacího modulu tiskárny.
  2. Ujistěte se, že podložka i tryska jsou nahřáté na požadovanou teplotu (podle materiálu)
  3. Nenechávejte tiskárnu dlouho předehřátou, aby materiál nedegradoval a neucpal trysku.
  4. Kontrolujte přilnutí materiálu na podložku u prvních vrstev.
Jak skenovat 3D? Fungování 3D skeneru vychází ze dvou základních principů. Buď čočka kamery snímá světlo odražené od objektu (bezkontaktní skenery), nebo se informace o objektu získávají ze sondy, která povrch snímaného předmětu přejíždí (kontaktní skenery). Získaná data následně specializovaný software převádí na digitální model.

Jak zvětšit 3D model?

Dobrý den, toto můžete po otevření modelu udělat přes funkci Měřítko. Otevře se Vám nové dialogové okno, kde budete muset vybrat části modelu které se mají zmenšit či zvětšit. Dále vyberete bod okolo kterého se má model pohybovat. Jak udělat 3D model z fotek? V bezplatné aplikaci 123D Catch si můžete velmi snadno vytvořit model prakticky jakéhokoli objektu, který se vám podaří vyfotografovat z různých úhlů. Může tedy jít o běžné předměty, ale třeba také o modely živých lidí. Práce s aplikací je velmi snadná, stačí vám jen pořídit snímky a 123D Catch se již o zbytek postará.

Také, v čem vytvořit model pro 3d tisk?

SketchUp je šikovným nástrojem pro začínající uživatele. Díky intuitivnímu rozhraní i snadnému přístupu k modelování těles se v něm rychle zorientujete a první 3D modely budete schopni vymodelovat už po několika minutách výuky.

By Isador Monclova

Jak zjistit co je v PC? :: Jak promazat jine?
Užitečné odkazy