Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Soubor Pro 3D Tisk?

Jak vytvořit soubor pro 3D tisk?

Otevřete si model určený pro 3D tisk v SOLIDWORKSu a přejděte do záložky Soubor > Uložit jako.

  1. Vyhledejte cílový adresář pro uložení modelu, zkontrolujte název souboru a z roletového menu Uložit jako typ vyberte datový formát STL.
  2. Klikněte na tlačítko Možnosti.

Přečtěte si více

Jak vytvořit soubor STL?

Čtverec roztáhneme po celé ploše loga a zmenšíme ho tak, aby bylo logo viditelné. Poutko na klíče vytvoříme přesunutím zmenšené obruče k přívěsku tak, aby z přívěsku koukala jen půlka objektu. Takto upravený soubor následně přes tlačítko Export převedeme do formátu . stl, který je určený pro tisk. Jaký formát pro 3D tisk? Potřebujete 3D data pro tisk=3D model, který chcete vytisknou. Nejpoužívanější je formát: STL ( název souboru. stl ). Dá se pracovat i s jinými formáty 3D modelů: OBJ, AMF, 3MF a PRUSA.

A další otázka, jak si vytisknout 3d tiskarnu?

Samotný FFF 3D tisk probíhá následovně: do tiskárny vstupuje tiskový materiál v podobě struny. Ten je následně roztaven v tiskové hlavě (extruderu) dostatečně na to, aby mohl být protlačen skrze trysku a po vrstvách transformován na tištěný výrobek. Právě na přesném tvoření tenkých vrstev je 3D tisk založen. Jak převést STL do Gcode? Doporučuji udělat si třeba na ploše adresář třeba s názvem Tisk a do něj si ukládat jak STL soubory, tak generovaný G-code. Až budete mít STL soubor nahraný, klikněte ve Skeinforge vlevo dole na tlačítko "Skeinforge". Tím se otevře souborový dialog a vy můžete vybrat STL soubor čtverečku.

Jak tisknout Lithophane?

Tvorba souboru STL probíhá online na stránce http://3dp.rocks/lithophane/. Na horní liště klikněte na „Images“ a do okna přetáhněte svojí fotku. Doporučujeme nahrávat fotky s menším rozlišením – např. 500×500, pro generování modelu je toto rozlišení dostačující a výpočet trvá mnohem méně. Také, jak exportovat do stl? Pro publikování 3D sestav Inventor u ( IAM ) do souboru stereolitografie (STL) pro 3D tisk můžete využít dvě cesty:

  1. Export: I > Exportovat > Formát CAD > typ STL.
  2. 3D tisk: I > Tisk > Odeslat ke zpracování službou 3D tisku.

Jak převést 2D do 3D?

Další možností, jak 2D obrázky převést na 3D tisk, je lithophane – tzv. Jenom fotku nebo jakýkoliv jiný obrázek! Na horní liště klikněte na Images a do okna přetáhněte vybranou fotku. Poslední tlačítko z horní lišty je Settings, kde můžete měnit nastavení generování modelu. Jak si udělat 3D obrázek? Jak udělat 3Dobrázku

Fotografie a lithophane

  1. Na horní liště klikněte na Images a do okna přetáhněte vybranou fotku.
  2. Po nahrání obrázku by se vám měl automaticky vygenerovat 3D model.
  3. Dále doporučujeme v Settings / Model settings nastavit v THINNEST LAYER (MM) hodnotu 0.4.

Jaké výhody má formát 3MF oproti normálnímu STL?

Na rozdíl od STL, které vytvoří kopii každého trojúhelníku, 3MF prostě zaznamená novou instanci pro původní objekt a uloží jeho pozici. Ve zkratce dokáže tento typ souboru uchovat vše o modelu (sestavě), a to včetně nastavení provedených ve vámi použitém sliceru.

By Suzanne Arroliga

Jak vydelavat 3D tiskem? :: Jak vytvořit novou složku na ploše v Androidu?
Užitečné odkazy