Domovská stránka > C > Co Znamená 6 U Wi-Fi?

Co znamená 6 u Wi-Fi?

Wi-Fi 6 rozšiřuje WiFi pásmo z 80 MHz na 160 MHz, zdvojnásobuje šířku kanálu a vytváří rychlejší spojení z routeru do zařízení. Díky Wi-Fi 6 si můžete vychutnat filmy v rozlišení 8K, stahování a nahrávání velkých souborů a přístup k inteligentním domácím zařízení - to vše bez vyrovnávací paměti.

Přečtěte si více

A další otázka, jaký je nejnovější standard wi-fi?

Nejnovějším standardem je 802.11ad, který přibírá pásmo 60 GHz (první zařízení byla na trhu v roce 2016). V říjnu roku 2018 zavedla Wi-Fi Alliance pro lepší orientaci nová označení pro jednotlivé verze standardů IEEE 802.11 ve stylu Wi-Fi x (kde x označuje konkrétní verzi standardu). Co je to WiFi 5? Wifi 5 je označení pro IEEE 802.11ac standard bezdrátové komunikace poskytující vysokou datovou propustnost v bezdrátových sítích na frekvenci 5 GHz. Tento standard je z rodiny IEEE 802.11 (které mají obchodní označení Wi-Fi) a jsou vyvíjeny IEEE Standards Association.

Jak si vybrat router?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně. Jaký router Wi-Fi 6? Už se trochu opakujeme, ale i v této cenové kategorii je na tom nejlépe TP-Link. Přesněji se jedná o router TP-Link Archer X50, se kterým už nebudete muset řešit koupi dalšího routeru roky. Tento Wi-Fi 6 router toho umí opravdu hodně. Maximální rychlost v pásmu 5 GHz je až 2402 Mb/s, u 2,4 GHz pásma je to 574 Mb/s.

Jak funguje mimo?

Při použití MIMO existují čtyři velké čekací fronty (čtyři datové proudy) vedoucí až ke vchodu na akci a se čtyřmi různými dveřmi. Každá čekací fronta představuje datový proud a skupina front dohromady znázorňuje přístupový bod. Opět platí, že čtyři dveře znamenají přijímače dat, tedy klienty Wi-Fi. Jak zprovoznit TP-Link Extender? Pouze stiskněte tlačítko WPS na vašem routeru, poté stiskněte Range Extener tlačítko a užívejte si jednoduše rozšířenou Wi-Fi. Po připojení k routeru můžete jednoduše odpojit a připojit TL-WA850RE zpět na místo pro nejlepší kvalitu signálu a pokrytí ve vašem domě, aniž byste museli extender znovu nakonfigurovat.

Jak zjistit GHz WiFi?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit. Tak jakou rychlost má wifi? Dle současných standardů mohou rychlosti domácích WiFi dosahovat i více než 900Mb. To jsou ty krasné nápisy na WiFi něco jako 54Mb, 150Mb, 300Mb, 450Mb, 900Mb…

Tak jaká je rychlost wifi?

Spásné pásmo 5 GHz

V roce 2009 se konečně objevil standard 802.11n, který začal lépe řešit problém s malou šířkou pásma a „přetlakem“ na frekvenci 2,4 GHz. Standard je dosud rozšířený a nabízí teoretickou rychlost až 600 Mbit/s. Ani tento WiFi standard však nedosahuje kvalit a rychlosti pevného připojení.

By Melany Shulda

Jak nastavit svojí Wi-Fi? :: Jak funguje WLAN?
Užitečné odkazy