Domovská stránka > J > Jak Nastavit Svojí Wi-Fi?

Jak nastavit svojí Wi-Fi?

Heslo a název wifi změníte nebo zjistíte na wifi routeru. Název wifi a heslo se často nachází na štítku umístěným na zadní straně přístroje. Pokud to chcete změnit, musíte se podle návodu připojit do administrace a tam přepsat nastavení.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak se pripojit na 5ghz wi-fi?

Ta proskenuje okolní Wi-Fi sítě a umožní vám zobrazit, na jaké frekvenci a kanálu vysílá. Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu. Jaký je rozdíl mezi 2.4 a 5GHz? 2,4 GHz versus 5 GHz

Základní rozdíl mezi Wi-Fi na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz je relativně snadno zapamatovatelný: 2,4GHz Wi-Fi má větší dosah, ale horší signál a nižší přenosové rychlosti. 5GHz Wi-Fi má menší dosah, ale lepší signál a vyšší přenosové rychlosti.

Jaký WiFi router pro domácí síť?

Pro domácí uživatele se dvěma počítači, dvěma notebooky a několika smartphony bude naprosto stačit router s cenou do 1 000 Kč. Důležité je vybírat router, který splňuje "N300", tedy má přenosovou rychlost až 300 Mb/s. Jak vybrat router Alza? Na rychlosti WiFi routeru se velkou měrou podílí přenosové standardy, které fungují ve dvou frekvenčních pásmech – 2,4 a 5 GHz. Tyto standardy jsou stejné pro routery i koncová zařízení, např. notebooky nebo mobilní telefony. Pásmo 2,4 GHz – Více zatížené, protože poskytuje pouze tři nepřekrývající se kanály.

Jak vybrat TP-Link?

TP-Link myslí i na nejnáročnější uživatele, kteří vyžadují maximální dostupné rychlosti i funkce. Agresivní vzhled routeru TP-Link Archer C5400X zdůrazňuje hned 8 antén. Úplnou peckou na závěr je TP-Link Archer AX6000 využívající dvoujádrový procesor, a hlavně nejnovější pásmo 802.11ax s rychlostí až 6 000 Mbp. Tak jaký modem pro o2 internet? Velmi výkonný nový ADSL/VDSL2 modem podporující linky od O2, T-Mobile i Vodafone s podporou VDSL2 až 100Mbit/s (VDSL2 17a). Obsahuje 4x LAN, 1x WAN, 1xDSL, Wi-Fi ve verzích 802.11a/b/g/n/ac pro frekvence 2,4 a 5 GHz s rychlostí až 1300 Mbit/s.

Může se také zeptat, jakou wifi do bytu?

D-Link COVR-1102

Hodí se do velkých bytů či domů, podporuje technologii zabezpečení WPA3 a pochopitelně nechybí frekvence 2,4 a 5 GHZ. D-Link COVR-1102 si jako jediný není možné pronajmout, ale pouze koupit.
Podle toho, jaký router pro vdsl? V případě modemu pro VDSL musí modem podporovat rychlosti, které umožňuje váš tarif pro připojení k internetu. Pro nejrychlejší VDSL s rychlostí až 250 Mbit/s musí modem podporovat VDSL profil 35b (ITU G. 993.2). Podívejte se na podrobné informace k nastavení vlastního modemu.

Jak spárovat repeater?

Opakovač musí být zapojen v elektrické síti a nastaven jako opakovač – následně jej připojte kabelem k druhému zařízení. Tlačítko WPS slouží pro navázání spojení bez potřeby ručního nastavování a zadávání hesla, stačí pouze stisknout tlačítko WPS na modemu a opakovači.

By Petrina Dicorcia

Co zpusobuje 5G? :: Co znamená 6 u Wi-Fi?
Užitečné odkazy