Domovská stránka > J > Jak Funguje Wlan?

Jak funguje WLAN?

Bezdrátová lokální síť (WLAN) je bezdrátová počítačová síť, která spojuje dvě nebo více zařízení pomocí bezdrátové distribuční metody (často rozprostřené spektrum nebo OFDM rádio) v omezeném prostoru, jako je doma, ve škole, počítačové laboratoři nebo kancelářské budově.

Přečtěte si více

Co je to Bssid?

BSSID (Basic Service Set Identifier): Unikátní identifikátor pro každé bezdrátové zařízení. Identifikátor BSSID je ethernetová (MAC) adresa zařízení. ESSID (Extended Service Set Identifier): Speciální název SSID používaný k identifikaci bezdrátové sítě, která obsahuje přístupové body. Když to vezmeme v úvahu, jak vzniká wi-fi? Historie. Wi-fi jako takový není zcela nový standard. Je založen na principu rozprostřeného spektra, který si roku 1942 nechali patentovat hudební skladatel George Antheil a herečka rakouského původu Hedy Lamarr. Němci se tehdy zabývali rádiově řízenými torpédy, ale toto rádiové ovládání mohl nepřítel rušit.

Může se také zeptat, co je to wan?

Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Můžete se také zeptat, jak funguje vlan? VLAN sítě jsou mezi jednotlivými switchi přeposílány pomocí takzvaného trunku. Trunk funguje jako tunel natažený mezi porty na různých switchích, přes které mohou procházet buď jen vybrané VLAN sítě, nebo všechny, záleží na nastavení.

Jak funguje bezdrátový internet?

Připojení k internetu na bezdrátové síti (Wi-Fi) funguje na principu přenosu dat vzduchem. Tato technologie umožňuje levné, ale přitom stabilní rychlé připojení všude tam, kde není dostupná optická internetová síť. Jak funguje Wi-Fi v autě? Wi-Fi zařízení ve vozidle automaticky "rozsvítí" Wi-Fi síť, na kterou se může přihlásit až pět mobilních zařízení. Je to bez jakékoli administrace (kromě prvního zadání hesla). Wi-Fi síť funguje po nastartování auta a do 15 minut po vypnutí motoru.

Jak se šíří Wi-Fi signál?

Nepokládejte Wi-Fi router na podlahu

Neumísťujte Wi-Fi router na zem. Wi-Fi vlny se z routeru zpravidla šíří všemi směry a intenzitu vln u spodu zbytečně pohlcuje podlaha, tedy je vhodnější Wi-Fi router umístit například na polici.
Podle toho, co je ssid pre wi-fi? Network name (SSID) (Název sítě)

Název sítě Wi-Fi, neboli SSID (Service Set Identifier), je název, který vaše síť používá k oznamování své přítomnosti jiným zařízením. Je to také název, který uživatelé v okolí uvidí v seznamu dostupných sítí na svém zařízení.

Jak si zabezpečit Wi-Fi?

V současné době volíme způsob WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access II) s AES (Advanced Encryption Standard) šifrováním. Všechny starší způsoby zabezpečení – WPA (Wi-Fi Protected Access) nebo WEP (Wired Equivalent Privacy) – lze paušálně vnímat jako již prolomené a nedoporučují se užívat.

By Materse Pebsworth

Co znamená 6 u Wi-Fi? :: Co je to Docking Station?
Užitečné odkazy