Domovská stránka > V > V Jakém Jazyce Se Programují Mobilní Aplikace?

V jakém jazyce se programují mobilní aplikace?

Java, respektive její modifikovaná verze je běžným programovacím jazykem v Androidu. Vývojáři často využívají Kotlin, jenž získal status oficiálního jazyka pro Android a který je kompatibilní s ostatními.

Přečtěte si více

V čem psát aplikace pro Android?

Aktuálním vývojovým prostředím IDE (Integrated Development Environment) od Google je dnes Android Studio. Android Studio nahradilo starší dříve užívané prostředí Eclipse. Pro běh IDE a kompilaci programů byste navíc měli mít také Javu. Podle toho, v čem vytvořit aplikaci? Android Development Tools

Pokud si do něj doinstalujete přídavné pluginy, v našem případě Android Development Tools (ADT), vznikne vývojové prostředí, které umožňuje vytvářet aplikace pro většinu hlavních mobilních operačních systémů, včetně Android, iOS, iPhone, i pro desktopové platformy jako Windows, Linux a Mac.

Jak programovat aplikace?

Volíme vývojové prostředí (IDE)

Svoji aplikaci můžeš programovat v jakémkoliv textovém editoru. Ale to určitě není moc jednoduchý a efektivní způsob. Výběr správného vývojového prostředí je téměř tak důležitý jako výběr jazyka. Každé z nich se totiž zaměřuje na konkrétní programovací jazyk nebo dokonce skupinu jazyků.
Jak vytvořit aplikaci pro Android zdarma? Vyzkoušejte tyto služby online k vytváření vlastních aplikací pro Android.

  1. AppsGeyser: AppsGeyser poskytuje tolik typů aplikací zdarma. Můžete vytvořit aplikaci, která je uvedena na svých webových stránkách.
  2. Appypie: Appypie je další skvělá webová stránka pro vytváření aplikací pro Android bez programovacího jazyka.

Co to je programovací jazyk?

Programovací jazyk je komunikačním nástrojem mezi programátorem, který v programovacím jazyce formuluje postup řešení daného problému, a počítačem, který program interpretuje technickými prostředky. Programovací jazyk je vlastně soubor pravidel pro zápis algoritmu, odborně řečeno se jedná o formální jazyk. Jak se naučit programovat zdarma? Codecademy nabízí bezplatnou výuku např. Ruby, jQuery nebo SQL. Dokonce vás naučí používat příkazovou řádku. Výuka probíhá interaktivně, v přizpůsobeném okně prohlížeče.

Jak vytvořit svoji vlastní aplikaci?

5 kroků vývoje aplikace

  1. Vytvoření myšlenky: Cíl: specifikovat Vaší myšlenku a MVP (minimum viable product)
  2. Skicování: Cíl: vytvořit hlavní myšlenku Vaší aplikace nebo webu, která bude jasná všem zainteresovaným účastníkům.
  3. Wireframing:
  4. Grafický design:
  5. Kódování a programování:
Kolik stojí naprogramovat aplikaci?
Typ aplikaceHrubý odhad ceny
Jednoduchá nativní aplikace pro iOS50.000 – 100.000 Kč
Jednoduchá nativní aplikace pro iOS i Android80.000 – 150.000 Kč
3 další řádky

Jak vytvořit vlastní aplikaci pro iphone?

Pomocí online služby Appsbar si můžete rychle a jednoduše „naklikat“ vlastní aplikaci, kterou můžete publikovat v internetovém obchodě App Store. A to vše zcela zdarma. Na stránce www.appsbar.com se nejprve musíte zaregistrovat a na zadaný email vám po chvilce dorazí aktivační kód.

By Eglantine Brier

Jaké SPF? :: Jak se stát IT?
Užitečné odkazy