Domovská stránka > J > Jak Snizit Teplotu Grafiky?

Jak snizit teplotu grafiky?

Zkusil jsem tedy přidat výkon ventilátoru na rovných 100%, čímž se teplotu podařilo o trochu snížit (53C), ale rozhodně při otáčkách 3767 RPM by se u toho kompu déle sedět nedalo.

Přečtěte si více

Co mám dělat když se mi přehřívá grafická karta?

Nejprve zkontrolujte, zda je chladič grafické karty správně umístěn na grafickém čipu a zda jeho ventilátor (pokud je jím karta vybavena) a další ventilátory skříně počítače správně pracují. Pokud jsou s některými chladicími komponentami problémy, opravte je nebo je vyměňte. Kolik stupnu má mít procesor? Optimální teplota procesoru je pro každý model jiná, obecně platná hodnota je však cca 30 až 50 °C při lehkém až středním vytížení a 70 až 85 °C při maximální zátěži (zejména u her či složitých výpočetních procesů).

Lidé se také ptají, jak zmerit teplotu gpu?

Měření teploty grafické karty

Nástroje, jako je GPU-Z, odhalí, jakou má vaše grafická karta aktuální teplotu. Za tímto účelem klikněte na kartu "Sensors". Grafické karty neuvádějí maximální hodnotu, tu je třeba vyhledat ve specifikacích konkrétního modelu.
Jak zjistit teplotu procesoru? Pokud byste chtěli získat ještě více podrobností, stiskněte v oznamovacím panelu, který se nachází vpravo na Hlavním panelu Windows, na tlačítko Zobrazit skryté ikony. Zde pak uvidíte údaj o teplotě každého jádra CPU ve vašem počítači.

Jak měřit teplotu procesoru?

Teplotu procesoru osobního počítače můžete sledovat nástrojem SpeedFan. Tento program umožní i řízení chladiče. Šikovný programSpeedFan, si můžete zdarma stáhnout z internetu. Při nízkém zatížení by se teplota procesoru měla pohybovat mezi 30 a 50 °C. Jak zabránit přehřívání grafické karty? Co dělat v případě integrované grafické karty v procesoru:

  1. Vybrat dostatečně výkonný chladič CPU.
  2. Zajistit airflow (proudění vzduchu) v PC skříni.
  3. Velmi pomůže Delid procesoru a případná aplikace tekutého kovu mezi IHS a chladiče.
  4. U silných modelů typu RTX 2080 Ti zvážit vodní chlazení pomocí fullcover VGA bloků.

Jak často Přepastovat procesor u PC?

Za půl roku větráky a chladiče nasbírají spousty prachu, tedy preventivně se můžeš kouknout pod chladič na CPU a případně dát pastu. Po dvou letech může být pasta tuhá, může se sama drolit a vodivost už nebude jako na začátku. Očistit a dát novou. Celkově nic nezkazíš vůbec nic, pokud vše vyčistíš a CPU napastuješ. Jak vyčistit grafickou kartu? Vhodným způsobem odpojení je tah pinzetou za jeho „ouška“. Obrázek 1: Neelektrické části karty (jako chladič či plechy) můžete vyčistit štětcem, samotnou kartu pak vyčistěte s pomocí stlačeného vzduchu.

Jak zjistit teplotu VRAM?

MSI Afterburner: Měření teploty PC komplexně a zdarma

Je jím také možné (u moderních karet) ovládat otáčky ventilátoru grafické karty nebo provést přetaktování GPU a VRAM – to však doporučuji jen zkušeným uživatelům. MSI Afterburner je volně dostupný pro měření teploty PC.

By Lundberg Kocian

Jak zabránit přehřívání telefonu? :: Jak poznat Zamilovaneho Štíra?
Užitečné odkazy