Domovská stránka > J > Jak Se Tisknou Knihy?

Jak se tisknou knihy?

Tiskne se na velké tiskové archy, na které jsou stránky “vyřazeny” podle určitého systému tak, že po složení archu budou všechny správně orientované a čísla stránek půjdou za sebou. Poskládaný tiskový arch tvoří “složku” o šestnácti stránkách a několik složek tvoří dohromady “blok” knihy.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, kdy vychází lidové noviny?

Země původu:Česká republika
Doporučený věk:od 15 do 75 let
Jazyk:česky
Vychází:pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota
Aktuální číslo vyšlo:
Můžete se také zeptat, kdo je vlastníkem idnes? Většinovým majitelem společnosti byl od roku 1994 do roku 2013 německý Rheinisch-Bergische Druckerei und Verlagsgesellschaft GmbH, v červnu 2013 celou skupinu MAFRA koupil podnikatel Andrej Babiš prostřednictvím svého holdingu Agrofert. Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kdo vydává idnes?

Skupině Agrofert ze svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše patří mediální skupina Mafra, která mimo jiné vydává deníky Mladá fronta Dnes, Lidové noviny a Metro, týdeník 5plus2 a různé časopisy (Žena a život, Tina, Cosmopolitan, Harper's Bazaar, Esquire, Rytmus života, Chvilka pro tebe, Motor a další), provozuje Kdo byl Václav Matěj Kramerius? Matěj Václav Kramerius. Osvícenský a obrozenský spisovatel, novinář a vydavatel. Vystudoval jezuitskou latinskou školu v Klatovech a v l. 1773–76 filozofii v Praze.

Můžete se také zeptat, jak často vycházely krameriovy vlastenecké noviny?

Noviny vycházely 50 let, do roku 1772 (s dvouletou přestávkou). Vydání novin bylo obnoveno o 10 let později, kdy přešly do majetku knihtiskaře Schönfelda. Jejich vedením byl pro své vynikající jazykové, překladatelské a literární schopnosti pověřen Václav Matěj Kramerius. Co jsou národní noviny? Národní noviny (vycházející od 5. dubna 1848 do 19. ledna 1850) založené hrabětem Vojtěchem Deymem byly první česky psaný deník spadající do liberálně-národní orientace. Později ho vlastnil a řídil Karel Havlíček Borovský.

Tak kdo vydal první české noviny?

Krameriovy císařsko-královské vlastenecké noviny bylo periodikum, které od července 1789 vydával v Praze český nakladatel Václav Matěj Kramerius. Jako první ryze české vlastenecké noviny sehrály významnou roli v procesu českého národního obrození. Co je to Rudé právo? Rudé právo byl deník a ústřední tiskový orgán Komunistické strany Československa (KSČ), který hrál důležitou roli v propagandě režimu. Deník byl založen roku 1920, když došlo k rozkolu mezi českými sociálními demokraty a komunisty. Noviny vycházely i během druhé světové války v ilegalitě.

Jak získat staré noviny?

novin

Kopírování na objednávku

  1. e-mailu ([email protected])
  2. písemně na adresu Oddělení referenčních a meziknihovních služeb.
  3. speciálního formuláře (pouze pro tisky z Digitální knihovny Kramerius)

By Arin Chaplik

Jak zaúčtovat barterovou smlouvu? :: Kdo jako první začal v našich zemích vydávat noviny?
Užitečné odkazy