Domovská stránka > J > Jak Zaúčtovat Barterovou Smlouvu?

Jak zaúčtovat barterovou smlouvu?

V případě vedení účetní evidence bude „úhrada přijaté faktury“ zahrnuta do výdajů souvisejících s podnikáním (materiál, zboží, služby) a DPH (v případě plátce), pokud by se jednalo o investice – nedaňové výdaje (do daňových výdajů se dostane výdaj formou odpisů).

Přečtěte si více

Kdy se rozvinul směnný obchod?

Neznamená nic jiného než směnný obchod. Jde o označení způsobu obchodování, jehož kořeny spočívají v pravěku. Tehdy se vyměňovaly kožešiny třeba za pazourek. Velkým problémem takové směny zboží za zboží byly takzvané„dvojité vazby“. Jak funguje velkoobchod? Velkoobchod je obchod prováděný ve velkém či větším měřítku, který není primárně určen pro koncového spotřebitele (domácnosti, jednotlivé osoby). Může jít o obchod mezi přímými výrobci a dalšími obchodníky nebo o obchod mezi specializovanými obchody konkrétního sortimentu (elektro, nápoje, stavebniny) a maloobchodníky.

Co je obchodní kategorie?

Obchodní kategorií rozumíme druh obchodní činnosti v agregované podobě charakterizovaný společnými obecně vymezitelnými znaky. Hlavní dvě skupiny představuje členění na obchodní prostředníky a zprostředkovatele. Jaké funkce plní velkoobchod? Význam a základní funkce velkoobchodu:

  • zásobuje maloobchodní síť, překonává časový rozpor mezi výrobou a spotřebou.
  • Vyrovnává rytmus výroby s rytmem dodávek zboží do maloobchodní sítě, soustředění a skladování zásob ve velkoobchodních skladech.
  • Zlevňuje přiblížení zboží místu spotřeby.

Co je to zboží?

Zboží je hmotný statek (přírodní nebo vyrobený), který je určen k prodeji. To znamená, že zboží za určitých podmínek změní svého majitele – vlastnictví produktu přechází z prodávajícího na kupujícího. Nejčastější podmínkou pro přechod vlastnictví je zaplacení kupní ceny. V čem spočívá význam maloobchodu? Maloobchod je způsob prodeje zpravidla menšího objemu zboží konečnému spotřebiteli – tedy obchod v malém měřítku. Protikladem maloobchodu je velkoobchod, který představuje prodej a distribuci zboží ve velkém měřítku, často právě do maloobchodní prodejní sítě.

Co je Shoptet?

Shoptet je prvotřídní e-shopové řešení, které je vhodné pro začínající obchodníky i zkušené e-shopaře. Co se týká designu, Shoptet má v nabídce jen 9 bezplatných šablon, které se však dají upravovat dle libosti. Díky své jednoduchosti a intuitivnímu ovládání je vhodný pro nováčky. Jak postupovat při vrácení zboží přes internet? Zboží, které jste zakoupili tzv. distančním způsobem, tedy přes internet nebo po telefonu, máte právo do 14 dnů bez udání důvodů vrátit. Důležité je vědět, že tato možnost platí i v případě, kdy jste si zboží vyzvedli osobně. Klíčové je, že obchod proběhl přes e-shop, a ne způsob předání zboží.

Jak funguje e commerce?

E-commerce - internetový obchod

E-commerce zahrnuje nejen obchod a prodej. Oblast e-commerce je součástí e-businessu, je jeho podmnožinou. Součástí ecommerce jsou marketingové činnosti, komunikace se zákazníky, servis výrobků nebo nebo správa a vhodný výběr distribučních cest.

By Stillman Michalik

Co to je krychlový objem? :: Jak se tisknou knihy?
Užitečné odkazy