Domů : Podmínky internetu : Definice Facebooku

Facebook

Facebook je sociální síť webová stránka který byl původně navržen pro studenty vysokých škol, ale nyní je k dispozici všem od 13 let. Uživatelé Facebooku mohou vytvářet a přizpůsobovat své vlastní profily pomocí fotografií, videí a informací o sobě. Přátelé mohou procházet profily ostatních přátel a psát zprávy na jejich stránky.

Každý profil na Facebooku má „zeď“, kam mohou přátelé přidávat komentáře. Protože zeď je viditelná pro všechny přátele uživatele, zveřejňování příspěvků na zdi je v zásadě veřejnou konverzací. Proto je obvykle nejlepší nepsat osobní zprávy na zdi svých přátel. Místo toho můžete osobě poslat soukromou zprávu, která se zobrazí v její soukromé Doručené, podobně jako e-mail zpráva.

Facebook umožňuje každému uživateli nastavit nastavení ochrany osobních údajů, které by standardní jsou docela přísní. Pokud jste například nepřidali určitou osobu jako přítele, tato osoba nebude moci zobrazit váš profil. Můžete však upravit nastavení ochrany osobních údajů, aby uživatelé ve vaší síti (jako je vaše vysoká škola nebo oblast, ve které žijete) mohli zobrazit část nebo celý váš profil. Můžete také vytvořit „omezený profil“, který vám umožní skrýt určité části vašeho profilu před seznamem uživatelů, které vyberete. Pokud nechcete, aby si někteří přátelé mohli zobrazit celý váš profil, můžete je přidat do seznamu „omezený profil“.

Další funkce Facebooku, díky níž se liší od Můj prostor, je schopnost přidat aplikace do svého profilu. Aplikace na Facebooku jsou malé programy vyvinuté speciálně pro profily na Facebooku. Mezi příklady patří SuperPoke (který rozšiřuje funkci „poke“ Facebooku) a FunWall (který staví na základní funkci „zdi“). Další aplikace jsou informační, například zpravodajské kanály a předpovědi počasí. Existují také stovky aplikací pro videohry, které uživatelům umožňují hrát v jejich profilech malé videohry, například Jetman nebo Tetris. Jelikož většina herních aplikací ukládá vysoké skóre, mohou přátelé soutěžit proti sobě navzájem nebo proti milionům dalších uživatelů Facebooku.

Facebook poskytuje přátelům snadný způsob, jak zůstat v kontaktu, a jednotlivcům umožnit přítomnost na webu, aniž by museli vytvářet webové stránky. Vzhledem k tomu, že Facebook usnadňuje nahrávání obrázků a videí, může publikovat téměř každý multimediální profil. Samozřejmě, pokud jste členem Facebooku nebo se rozhodnete zaregistrovat jednoho dne, nezapomeňte použít diskrétnost v tom, co zveřejňujete nebo co zveřejňujete na stránkách jiných uživatelů. Koneckonců, vaše informace jsou jen tak veřejné, jak se rozhodnete je zveřejnit!

https://TechLib.com/definition/facebook

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici Facebooku. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co Facebook znamená, a je jedním z mnoha internetových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici Facebooku užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.