Domovská stránka > J > Jak Si Vybrat Základní Desku?

Jak si vybrat základní desku?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak zjistit sériové číslo základní desky?

V nabídce Start zadejte příkaz „regedit“. Otevře se okno „Editor registru“. Vyhledejte v něm klíč „HKEY_LOCAL_MACHINEHardwareDescriptionSystemBIOS“. V pravé části okna se pak zobrazí název výrobce základní desky, sériové číslo, verze BIOS a další užitečné informace o počítači. Jak zkontrolovat procesor? Klikněte pravým tlačítkem na hlavní panel a vyberte „ Správce úloh ”Nebo jej spusťte stisknutím Ctrl + Shift + Esc. Klikněte na kartu „Výkon“ a vyberte „CPU“. Zde se zobrazí název a rychlost CPU vašeho počítače.

Tak jak změřit rychlost procesoru?

Stáhněte a nainstalujte si CPU-Z.

Jde o zdarma dostupný nástroj, který sleduje komponenty v počítači. Je navržen přímo pro příznivce přetaktování a zobrazuje skutečnou rychlost, kterou procesor běží. Stáhnout si jej můžete z cpuid.com/softwares/cpu-z.html .
Jak zjistím informace o grafické kartě? Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.

Jak zjistit co mám v počítači za komponenty?

Jinak stačí zmáčknout kombinaci kláves Windows+Pause Break. Tak zjistíš název procesoru a paměť. Nebo dej START - Spustit- napiš DXdiag a na první stránce máš taky psán Procesor a paměť. Po kliknutí na stránku druhou čili zobrazení máš pod položkou Název a Tip čipu údaje o grafické kartě. Jak si vybrat komponenty do PC? Jak postavit PC?Tipy pro správný výběr komponent

  1. Procesor je základ.
  2. Výběr chladiče nepodceňovat.
  3. Základní deska je podvozkem celé sestavy.
  4. SSD disky jsou v kurzu.
  5. Grafická karta nejen pro hráče.
  6. Zvuková karta pro náročné
  7. Skříň určuje design i kvalitu chlazení
  8. Bez monitoru to nejde.

Podle toho, jak zjistím windows 11?

Ověřovat kompatibilitu Windows 11 je možné prostřednictvím aplikace PC Health Check. Stejně tomu bylo mimochodem v době, kdy na trh přišly desítky. Stahovat tuto aplikaci je možné přímo z webu amerického softwarového gigantu. Odkaz se nachází téměř na konci stránky, v rámečku nazvaném Zkontrolovat kompatibilitu. Jaké Windows? Pokud chcete zobrazit, kterou Windows je nainstalovaná na vašem počítači: Vyberte Start> Nastavení > System > About.

Také, co obsahuje windows 10?

Vše, co si koupíte, je vám ihned k dispozici i na vašich ostatních zařízeních. Předinstalované integrované aplikace Mapy, Fotky, Pošta a kalendář, Hudba, Filmy a TV pořady se postarají o vaše základní počítačové potřeby.

By Hawkins Dwelley

Jak zjistit jakou mám RAM? :: Jak zjistit typ SIM karty?
Užitečné odkazy