Domovská stránka > J > Jak Na Základovou Desku?

Jak na základovou desku?

U plovoucí desky se místo betonových pásů hloubí základová jáma, která se následně vyplňuje zhutněným pěnosklem. Vrstva z pěnoskla se obalí do geotextílie, překryje se PE fólií a na tu se poté vylije plovoucí základová deska z betonu.

Přečtěte si více

Jak vybrat grafickou kartu na základní desku?

Pokud vybíráte grafiku pouze pro jednoduchou kancelářskou práci, bude Vám bohatě stačit karta se 2GB paměti. Pokud ale chcete grafiku na hraní her, potřebujete minimálně 4GB paměti, v lepším případě 6 GB a více. Čím vyšší nastavení detailů a textur u her zvolíte, tím bude hra využívat více paměti grafické karty. Pokud jde o to, jaký chipset vybrat? Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly).

Jak vybrat herní procesor?

Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil“. Jak otestovat zdroj? Bezne PC zdroje lze otestovat tak, ze zdroj vymontujete, kompletne odpojite a nechate pripojeny jen sitovy kabel. Pak malym kouskem dratku ohnuteho do tvaru 'U' spojite v ATX konektoru zeleny drat s nekterym cernym dratem. Mely by se objevit hlavni napajeci napeti, tzn.

Pokud jde o to, jak spustit zdroj?

Pokud potřebujeme zapnout ATX zdroj bez připojení k počítači (např. za účelem ověření funkce zdroje), stačí propojit zelený a černý vodič podle obrázku. Zdroj by neměl běžet naprázdno, proto je vhodné ho zatížit např. připojením pevného disku. Jak zjistit funkčnost procesoru? Taky si ověř na webu výrobce pamětí, jak je máš mít nastavené - napětí, časování frekvence. CPU-Z ti poví zbytek.

Lidé se také ptají, jak zjistím že mám v pc slabý zdroj?

Když je slabej zdroj tak se PC v zátěži vypíná, restartovává apod. Jak vybrat správný zdroj do PC? Pro kancelářské PC budou stačit zdroje do 400 W pro většinu herních sestav do 500 W a pro náročné uživatele a ty nejsilnější sestavy volíme od 600W výše. Počítače neustále zvyšují svůj výkon, což je skutečnost velmi příjemná, nicméně s tímto pozitivem je spojen fakt, že také rostou energetické nároky.

Jak vybrat zdroj Alza?

Jak už bylo zmíněno dříve, zdroj má nejvyšší efektivitu okolo 50% zatížení. Při plánovaném maximálním výkonu například 250 W je tedy vhodné pořídit zdroj s výkonem 500 W. Nejlépe opatřený některou z vyšších certifikací (80 Plus Silver, Gold…). Na toto pravidlo je dobré myslet i při výběru zdroje do kancelářského PC.

By Muscolo Darkash

Jak dlouho vydrzi baterie v telefonu? :: Jak zkontrolovat základní desku?
Užitečné odkazy