Domovská stránka > J > Jak Vybrat Herní Základní Desku?

Jak vybrat herní základní desku?

Co vše je potřeba při jejím výběru zohlednit

  1. Velikost základní desky.
  2. Kompatibilitu s procesorem.
  3. Sloty pro grafické a další karty.
  4. Sloty pro operační paměti.
  5. Sloty pro HDD či SSD.
  6. Externí konektory.
  7. Speciální funkce.
  8. Využití základní desky.

Přečtěte si více

Jaký chipset vybrat?

Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly). Jakou základovou desku? Z technologického hlediska tvoří nejjednodušší základovou desku betonové základové pásy zapuštěné do zeminy s celoplošnou navážkou štěrku a finální železobetonovou deskou. Je ale důležité, aby bylo štěrkové podloží dostatečně zhutněné. V opačném případě by mohlo docházet k sesedání a tvorbě dutin pod deskou.

Tak co vše je na základní desce?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení. Pokud jde o to, jak vybrat základní desku 2021? Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Jak vybrat herní procesor?

Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil“. A další otázka, jaký chipset pro 1200? Vyšší třída - čipová sada Z490

Základní desky s čipsetem Z490 jsou určené pro nejvýkonnější počítačové sestavy. Umožní taktovat a ladit procesory s odemčeným násobičem a dosáhnout tak maximálního výkonu architektury Intel Core. Nabízí také nejlepší konektivitu na této platformě.

Lidé se také ptají, co to je chipset?

Čipová sada (anglicky chipset, počeštěně též čipset) je jeden nebo více integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány jako jediný produkt. V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách. Jakou zakladni desku AM4?

Model | Cena VRMFAN 4-pin
MSI MAG B550M MORTAR 4 300 Kč Alza | Heu8 +2 60A ps5
Asus ROG STRIX B550-F GAMING 4 900 Kč Alza | Heu12 +2 50A ps6
GIGABYTE B550 AORUS PRO 4 900 Kč Alza | Heu12 +2 50A ps8
MSI MAG B550 TOMAHAWK 5 000 Kč Alza | Heu10 +2 60A ps8
2 další řádky

Jakou frakci do základové desky?

Separaci betonu od zeminy zajistí podsyp těženým kamenivem (štěrk), ideálně frakce (tj. hrubosti) 16/32. Jeho zhutněním připravíme základovou půdu na zatížení konstrukcí domu.

By Neelon

Co je základová patka? :: Jaký chipset vybrat?
Užitečné odkazy