Domovská stránka > C > Co Je Potřeba Na Základovou Desku?

Co je potřeba na základovou desku?

1.10. Deska spojující základové pasy. Základovou desku spojující základové pasy zpravidla podsypáváme štěrkopískem, štěrkem či takzvaným kačírkem. Ovšem nejprve nás čeká založení řady ze skořepinových (dutých) tvárnic, které se vylijí betonem stejné kvality jako byl použit pro vylití základových spár.

Přečtěte si více

Jak zjistit sériové číslo základní desky?

V nabídce Start zadejte příkaz „regedit“. Otevře se okno „Editor registru“. Vyhledejte v něm klíč „HKEY_LOCAL_MACHINEHardwareDescriptionSystemBIOS“. V pravé části okna se pak zobrazí název výrobce základní desky, sériové číslo, verze BIOS a další užitečné informace o počítači. Můžete se také zeptat, jak se projevuje vadny procesor? Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul. Jenže mnohdy vadné kondenzátory (nafouklé) v okolí procesoru nasimulují jeho poruchu.

Jak zjistit informace o chipsetu?

Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.
Co všechno patří do hardwaru? Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

Co je v notebooku?

Z čeho se skládá notebook

  • Displej.
  • Kryt (někdy také se zapínacím tlačítkem)
  • Klávesnice.
  • Horní část šasi (včetně touchpad)
  • Wi-Fi adaptér.
  • Chladič
  • Ventilátor.
  • Box na disk.
Co to jsou periferie počítače? Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu/výstupu dat do/z počítače. K počítači jsou periferie připojeny prostřednictvím různých rozhraní a konektorů.

Kam patří procesor?

Procesor patří mezi hlavní výpočetní jednotky nejen osobních počítačů, ale také například chytrých mobilních telefonů. Často je označovaný také zkratkou z anglických slov central processing unit – CPU. Kde se nachází procesor? Procesor je umístěn na základní desce počítače. Řídí všechny funkce počítače a obecně slouží k tomu, aby počítač vůbec fungoval.

Můžete se také zeptat, na co slouží procesor?

Procesor můžeme označit jako hnací motor celého počítače. Na starosti má provádění veškerých programových instrukcí, zajišťuje spolupráci všech periferií a provádí matematické operace. Fyzicky je procesor realizován jako velmi složitý integrovaný obvod s mnoha vývody.

By Coheman

Co to jsou speciální znaky? :: Co obsahuje základní deska?
Užitečné odkazy