Domovská stránka > J > Jak Vybrat Grafickou Kartu Na Základní Desku?

Jak vybrat grafickou kartu na základní desku?

Pokud vybíráte grafiku pouze pro jednoduchou kancelářskou práci, bude Vám bohatě stačit karta se 2GB paměti. Pokud ale chcete grafiku na hraní her, potřebujete minimálně 4GB paměti, v lepším případě 6 GB a více. Čím vyšší nastavení detailů a textur u her zvolíte, tím bude hra využívat více paměti grafické karty.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jaký chipset vybrat?

Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly). Jakou funkci má v počítači základní deska? Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a poskytnout jim elektrické napájení.

Lidé se také ptají, jak na základovou desku?

U plovoucí desky se místo betonových pásů hloubí základová jáma, která se následně vyplňuje zhutněným pěnosklem. Vrstva z pěnoskla se obalí do geotextílie, překryje se PE fólií a na tu se poté vylije plovoucí základová deska z betonu. Jak funguje procesor? Provádí výpočty, zpracovává data, ovládá další komponenty počítače a komunikuje s nimi. Když chceme říci procesoru, co má dělat, musíme mluvit v takzvaném instrukčním kódu. Počítač si instrukce tohoto kódu načítá z operační paměti a potom je velmi rychle zpracovává.

Jak funguje zdroj počítače?

Počítačový zdroj je anglicky označovaný jako Power Supply Unit neboli PSU. Jde o zařízení, které slouží primárně ke zpracování střídavého napětí ze sítě na nízké napětí. To je pak distribuováno jednotlivým počítačovým komponentám a ty díky němu fungují. Hodnota střídavého napětí v České republice je 230 V/50 Hz. Co dělá napájecí zdroj? Napájecí zdroj počítače (PSU – Power Supply Unit) je v informatice zařízení sloužící ke transformaci nízkého napětí (ze zásuvky, tj. 110 až 240 voltů) na malé napětí používané uvnitř počítače (3,3 až 12 V).

Jak funguje zdroj napětí?

Elektrické zdroje dodávají do obvodu napětí, aby se vodičem a každou částí obvodu mohly pohybovat stejným směrem záporné elektrony. Zdroj elektrického napětí je zařízení, které vytváří a trvale udržují elektrické napětí v obvodu. Co je to RAM? Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

Co dělá hardware?

Hardware (HW) je veškeré fyzické vybavení počítače. Hardware vykonává instrukce zadávané softwarem a společně se softwarem utváří funkční výpočetní systém.

By Hux

Jak zobrazit lištu záložek? :: Co je to ATX?
Užitečné odkazy