Domovská stránka > J > Jak Zkontrolovat Základní Desku?

Jak zkontrolovat základní desku?

UEFI prostředí BIOSu základní desky taktéž nabízí dostatečné informace o tom, jakou základní desku máte. Druhým nejbližším místem a zároveň nejrychlejším způsobem, jak zjistit, jaký máte model a výrobce základní desky, je vstup do UEFI prostředí BIOSu.

Přečtěte si více

Jak vypada zakladni deska?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení. Jak si vybrat základní desku? Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Jak poznat spatny zdroj?

Malý test na zjištění zda je Váš zdroj v PC v pořádku. Jednoduše překlenete na konektoru, který se zapojuje do základní desky - zelený a černý drát. Zapojíte zdroj do klasické sítě. Pokud se rozběhne ventilátor měl by být váš zdroj v pořádku. Když to vezmeme v úvahu, jak se projevuje vadny procesor? Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul. Jenže mnohdy vadné kondenzátory (nafouklé) v okolí procesoru nasimulují jeho poruchu.

Tak jak zjistit co mám za zdroj v pc?

Jak zjistit zdroj v PC

Nejjednodušší cestou je vypnout PC a vypojit ho z napájecí sítě. Sundejte z počítače bočnici a rozhlédněte se po vnitřku PC. Ke zdroji vede napájení elektřiny, takže byste tuto krabičku neměli přehlédnout.
Lidé se také ptají, jak zjistit sériové číslo základní desky? V nabídce Start zadejte příkaz „regedit“. Otevře se okno „Editor registru“. Vyhledejte v něm klíč „HKEY_LOCAL_MACHINEHardwareDescriptionSystemBIOS“. V pravé části okna se pak zobrazí název výrobce základní desky, sériové číslo, verze BIOS a další užitečné informace o počítači.

Také, co je základní deska počítače?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství. Pokud jde o to, co se zapojuje do základní desky? Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti. Další komponenty (např. grafické karty, zvukové karty, pevné disky, mechaniky) se připojují pomocí rozšiřujících slotů nebo kabelů, které se zastrkávají do příslušných konektorů.

Jak se rozdělují konektory základní desky?

Základní deska počítače obvykle obsahuje dva konektory - primární a sekundární řadič IDE. Na některých deskách se můžeme také setkat s dalším konektorem, odlišné barvy. V tomto případě se jedná o integrovaný řadič, který dovoluje použití vyšší rychlosti přenosu dat.

By Anagnos Temoshenka

Jak na základovou desku? :: Co se zapojuje do základní desky?
Užitečné odkazy