Domovská stránka > J > Jak Vybrat Herní Procesor?

Jak vybrat herní procesor?

Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil“.

Přečtěte si více

Jak vybrat grafickou kartu na základní desku?

Pokud vybíráte grafiku pouze pro jednoduchou kancelářskou práci, bude Vám bohatě stačit karta se 2GB paměti. Pokud ale chcete grafiku na hraní her, potřebujete minimálně 4GB paměti, v lepším případě 6 GB a více. Čím vyšší nastavení detailů a textur u her zvolíte, tím bude hra využívat více paměti grafické karty. Jakou zakladni desku am4?

Model | Cena VRMFAN 4-pin
MSI MAG B550M MORTAR 4 300 Kč Alza | Heu8 +2 60A ps5
Asus ROG STRIX B550-F GAMING 4 900 Kč Alza | Heu12 +2 50A ps6
GIGABYTE B550 AORUS PRO 4 900 Kč Alza | Heu12 +2 50A ps8
MSI MAG B550 TOMAHAWK 5 000 Kč Alza | Heu10 +2 60A ps8
2 další řádky

Jakou základovou desku?

Z technologického hlediska tvoří nejjednodušší základovou desku betonové základové pásy zapuštěné do zeminy s celoplošnou navážkou štěrku a finální železobetonovou deskou. Je ale důležité, aby bylo štěrkové podloží dostatečně zhutněné. V opačném případě by mohlo docházet k sesedání a tvorbě dutin pod deskou. Tak jak spustit zdroj? Pokud potřebujeme zapnout ATX zdroj bez připojení k počítači (např. za účelem ověření funkce zdroje), stačí propojit zelený a černý vodič podle obrázku. Zdroj by neměl běžet naprázdno, proto je vhodné ho zatížit např. připojením pevného disku.

Může se také zeptat, co se zapojuje do základní desky?

Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti. Další komponenty (např. grafické karty, zvukové karty, pevné disky, mechaniky) se připojují pomocí rozšiřujících slotů nebo kabelů, které se zastrkávají do příslušných konektorů. Jak se rozdělují konektory základní desky? Základní deska počítače obvykle obsahuje dva konektory - primární a sekundární řadič IDE. Na některých deskách se můžeme také setkat s dalším konektorem, odlišné barvy. V tomto případě se jedná o integrovaný řadič, který dovoluje použití vyšší rychlosti přenosu dat.

Také, co všechno je na základní desce?

Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty (konektory) pro přídavné karty (různé typy), konektory pro připojení interních mechanik (disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP aj.), konektory pro periferní zařízení (myš, klávesnice, tiskárna apod.)
Kde najdu chipset? Re: Kde najdu AMD Chipset Drivers v PC

Ten balíček bys měl najít buď v Ovládací panely->Programy a funkce nebo tam najdi Ati Catalyst Install Manager, zvol Změnit->Správce odinstalování->Vlastní->Další. Tam uvidíš vše od ATI, co máš nainstalováno, včetně verze.

A další otázka, co to je chipset?

Čipová sada (anglicky chipset, počeštěně též čipset) je jeden nebo více integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány jako jediný produkt. V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách.

By Finn

Jak vyčistit základní desku? :: Jak zjistit kompatibilitu RAM?
Užitečné odkazy