Domovská stránka > C > Co Je Základová Patka?

Co je základová patka?

Základové patky jsou běžně používány pro plošné zakládání skeletových staveb za účelem přenesení koncentrovaného zatížení z horní do základové spáry. Základové patky bývají zhotoveny z prostého nebo vyztuženého betonu. Patky z prostého betonu bývají vyšší, aby došlo k potřebnému roznosu zatížení.

Přečtěte si více

Jakou Tloustku základové desky?

Tloušťka základové desky se dle statického návrhu pohybuje ve stejných hodnotách jako pasy tedy 500 až 1200 mm. Mezi zásadní nevýhody patří především velká spotřeba materiálu a to nejen betonu ale i armatur pro zajištění alespoň minimálního vyztužení. Co všechno je v počítači? Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy).

Jakou funkci má v počítači základní deska?

Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a poskytnout jim elektrické napájení. Co to je BIOS? BIOS je základním programem počítače, který řídí komunikaci s hardwarem na nejnižší úrovni (Basic Input Output System). Hned po startu oživí všechna zařízení a nastavuje způsob jejich práce. Mezi hlavní a nejznámější výrobce BIOSů patří firmy American Megatrends (AMI BIOS) a Award (Award BIOS).

Také, jak vybrat grafickou kartu na základní desku?

Pokud vybíráte grafiku pouze pro jednoduchou kancelářskou práci, bude Vám bohatě stačit karta se 2GB paměti. Pokud ale chcete grafiku na hraní her, potřebujete minimálně 4GB paměti, v lepším případě 6 GB a více. Čím vyšší nastavení detailů a textur u her zvolíte, tím bude hra využívat více paměti grafické karty. Podle toho, jak otestovat motherboard? Jednou z nejlepších utilit pro monitorování a měření teplot, napětí a otáček větráků uvnitř počítače je SpeedFan 4.23, alternativou je pak Motherboard Monitor. SpeedFan umí měřit teplotu CPU, skříně, hard-disků a rovněž jádra grafické karty a jejího okolí přes I2C sběrnici.

Lidé se také ptají, jak zjistit kompatibilitu procesoru?

Kompatibilitu desky s procesory hledej vždy na webu výrobce desky. Každý výrobce vždy zveřejňuje, jaké procesory lze do desky dát a to se někdy mění s vydáním nového BIOSu, takže jedině u výrobce najdeš aktuální informace. Jaký procesor na hry 2021? Vítězem se stal 10jádrový Intel Core i9-10850K. Středně náročným doporučujeme AMD Ryzen 7 3700X s 8 jádry a integrovanou GPU. Výkonný procesor s deseti jádry za neuvěřitelně nízkou cenou. Maximální takt až 5,2 GHz.

Jak vybrat procesor Alza?

Důležité parametry při výběru procesoru

  1. Výkon pro nadšence (Enthusiast) – procesory s cenou kolem 15 000 Kč a výše (např.
  2. Vysoký výkon (High-end) – procesory s cenou od 9 000 do 15 000 (např.
  3. Střední výkon (Mainstream) – procesory s cenou od 5 000 do 9 000 Kč (např.

By Eliathas

Kolik se platí za PayPal? :: Jak vybrat herní základní desku?
Užitečné odkazy