Domovská stránka > J > Jak Vybrat Procesor 2020?

Jak vybrat procesor 2020?

Výkon procesoru, který budete potřebovat se tedy odvíjí hlavně od výkonu vaší grafické karty, ale i od rozlišení, ve kterém hrajete a v neposledním případě i od specifických her, které plánujete hrát. Výkon procesoru hraje klíčovou roli při výběru, ale abyste vybrali správně, je potřeba celé věci více porozumnět.

Přečtěte si více

Jak vybrat frekvenci procesoru?

Frekvence procesoru

Je zřejmé, že čím vyšší je hodnota frekvence, tím je procesor rychlejší. Procesory mají běžně frekvenci od 2 GHz, ty se hodí především pro méně náročnou, například kancelářskou práci. Pro náročnější operace, jako je editace videa nebo hraní her se hodí spíše procesory s frekvencí kolem 3 GHz.
Jaký procesor je nejlepší na hry? Pro méně náročné nebo oldschoolové hry postačí dvoujádrový procesor. Zlatou střední cestou je čtyřjádrový procesor, například z řady Intel Core i5 nebo AMD FX – rozhýbete tak většinou i náročnější herní tituly, ne vždy si je ale zahrajete na maximální detaily.

Jaký procesor do počítače?

Mezi méně výkonné, přesto však dostačující jsou považovány procesory Intel Core i5 a AMD Ryzen 5. Ti, kdo mohou investovat více, ocení procesor AMD Ryzen 7 nebo Intel Core i7, které jsou výkonnější. K výhodám herních procesorů patří vysoký výkon potřebný pro hraní her, větší počet jader a vyšší frekvence. Také, jaký procesor na hry 2021? Vítězem se stal 10jádrový Intel Core i9-10850K. Středně náročným doporučujeme AMD Ryzen 7 3700X s 8 jádry a integrovanou GPU. Výkonný procesor s deseti jádry za neuvěřitelně nízkou cenou. Maximální takt až 5,2 GHz.

Jaký procesor do notebooku 2020?

Do výkonných notebooků se doporučují procesory Core i5 a Core i7. Ti úplně nejnáročnější uživatelé pak zvolí vždy Core i7, ale mohou volitelně sáhnout i po maximalistické verzi Core i9, která v aktuální generaci Comet Lake nabízí 10 jader s 20 vlákny. Každý Intel procesor se značí čtyřčíslím a písmenem. Kolik jader v procesoru? Procesory disponují více jádry proto, aby mohly provádět několik operací naráz. Základem jsou v dnešní době dvě jádra, která plně postačí běžnému kancelářskému či domácímu PC. Náročnější uživatelé včetně hráčů by měli sáhnout po procesoru s alespoň čtyřmi jádry.

A další otázka, co je frekvence cpu?

Frekvence, neboli takt procesoru, je udáván v gigahertzech. Tedy udává, kolik se uděje cyklických dějů (výpočtů) za jednu sekundu. Větší frekvence znamená vyšší výkon procesoru. Podle toho, co je to taktovací frekvence procesoru? Hodinový takt (anglicky clock rate) je v informatice obvykle označení frekvence, na které běží počítačový čip, například CPU nebo GPU (ať už jedno- nebo vícejádrový). Používá se jako indikátor rychlosti procesoru, která se měří v hodinovém cyklu za sekundu nebo jeho ekvivalent (SI jednotka) Hertz (Hz).

Co je lepší AMD nebo Intel?

Vybrat variantu sestavy s procesorem AMD nebo Intel? Procesory Intel jsou lehce výkonnější na jedno fyzické jádro a AMD má zase často těch jader ( i vláken ) více. Výkon v podobně cenově posazených sestav je v obou případech většinou podobný.

By Heise Kinghorn

Co je lepší Intel nebo Ryzen? :: Jak vybrat notebook na střih videa?
Užitečné odkazy