Domovská stránka > C > Co Je Titulní Strana Knihy?

Co je titulní strana knihy?

title page, fr. page de titre, něm. Titelseite) lícová část titulního listu s informačním a estetickým potenciálem textových, dekorativních a ilustračních složek, jejíž výběr a grafické uspořádání podstatně přispěly k emancipaci tištěné knihy.

Přečtěte si více

Podle toho, co je to titul?

Titul (latinsky titulus , česky hodnost) může být: profesní titul, hodnost, funkce, např. profesor, ministr, prezident, mistr apod. akademický titul – titul získaný po absovování studia na vysoké škole apod. Jak má vypadat tiráž? Jedná se o povinné údaje, které vyžaduje zákon, doplněné o další údaje. Těmi vyplývajícími ze zákona jsou především autor, titul, popřípadě překladatel, adresa a název nakladatele, název a adresa tiskárny, u překladů také originální jméno díla a původní nakladatel, rok vydání.

Kde koupit knihu?

kdekoupitknihy

Kde koupit levné knihy?10 tipů pro knihomoly

  1. POPRON. Znáte Popron?
  2. Knihcentrum.
  3. Dobré knihy.
  4. Hracky-4kids.
  5. Beletrie.
  6. Fantasyobchod.
  7. Albatrosmedia.
  8. Papyrus.
Kdo psal Prvni knihy? Původní text byl napsán latinsky a jeho autorem byl Kosmas, děkan pražské svatovítské kapituly. Kroniku sepsal pravděpodobně v letech 1119 až 1125. Kronika stojí na úplném počátku české historiografie a je obecně považována za jedno z nejvýznamnějších literárních děl, které v českých zemích ve středověku vzniklo.

Jak se tvoří kniha?

Pojďme se tedy podívat na to, jak může celý ten proces vypadat, pokud se rozhodnete knihu vydat pod nakladatelstvím.

  • 1) KONTAKTOVÁNÍ VHODNÉHO NAKLADATELE. Dílo je dopsáno.
  • 2) NADŠENÍ ZE ZÁJMU O RUKOPIS STŘÍDÁ ROZČAROVÁNÍ Z KOREKTUR A REDAKCE.
  • 3) TEĎ UŽ JE TO V RUKOU NAKLADATELSTVÍ!
  • ZÁVĚREM.
Co je to anotace? Anotace (z lat. ad-, k a notare, poznamenat) znamená pomocnou nebo dodatečnou, obvykle písemnou informaci, přidanou k nějakému dokumentu (textu, obrazu, filmu atd.) a vztahující se k němu.

Pokud jde o to, co to je abstrakt?

Abstrakt (referát) je redukovaný text, který bez doplňkových nebo hodnotících informací charakterizuje obsah dokumentu. Základními vlastnostmi abstraktu jsou výstižnost, přehlednost, jasnost, stručnost, přesnost, objektivnost a čtivost. Formulován je v přirozeném jazyce – obvykle ve větách. A další otázka, jak vybrat nazev pro knihu? Název knihy by měl být nápaditý, ale zároveň krátký a výstižný, aby se o knize snadno mluvilo, zvlášť když jde o prvotinu zatím neznámého autora. Když přijde čtenář do knihkupectví, jednoduše řekne: „Máte Pána prstenů, Zločin a trest, Jméno růže, Malé ženy? “

Co to je rejstřík?

Rejstříky jsou jedním ze základních nástrojů užívaných k organizaci a vyhledávání informací. Jde o typ sekundárního dokumentu, jenž obsluhuje odkazy na umístění daného pojmu v dokumentu. Typickou vlastností rejstříku je uvedení lokačních údajů u každé lexikální jednotky.

By Morry Tierno

Jak se řekne rusky Miluji tě? :: Co je to Patitul?
Užitečné odkazy